Vandaag gaat in Thailand het nieuwe puntensysteem voor bestuurders in

THAILAND:- De verkeerspolitie zal vandaag beginnen met het afdwingen van een nieuw puntensysteem voor automobilisten, maar het zal geleidelijk worden ingevoerd, waarbij onderwijs de eerste prioriteit is, zo maakte generaal-majoor Ekkarat Limsangkat van de snelweg politie bekend.

Het puntensysteem heeft tot doel de naleving van verkeerswetten te verbeteren, ongevallen te verminderen en de verkeersveiligheid te vergroten, aldus Ekkarat.

Elke automobilist begint met 12 punten.  Overtredingen van verkeerswetten zullen resulteren in puntenaftrek, waarbij de zwaarste overtredingen resulteren in de grootste aftrek.

Het systeem is gelijkelijk van toepassing op elke bestuurder, zei Ekkarat, eraan toevoegend dat bestuurders die wetten overtreden de kans krijgen om te hervormen.

“Niet al hun punten zullen worden afgetrokken … ze zullen de kans krijgen om te hervormen”, zei hij.

De maximale vermindering van punten voor een enkele overtreding is acht, en het is van toepassing op de zwaarste overtredingen, zo zei Ekkarat.

Overtredingen zoals te hard rijden, geen helm dragen tijdens het rijden op een motor, geen veiligheidsgordel dragen, niet stoppen bij een oversteekplaats voor voetgangers of het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden, kosten bestuurders één punt voor elke overtreding, zei hij.

Het negeren van verkeerslichten, bijvoorbeeld door rood licht rijden, kost automobilisten twee punten.

Een aanrijding of het ontvluchten van de plaats van een ongeval kost bestuurders drie punten, terwijl rijden onder invloed van alcohol of drugs vier punten kost.

Het verlies van alle 12 punten zal resulteren in de schorsing van een rijbewijs.  Bij drie schorsingen binnen drie jaar wordt het rijbewijs ingetrokken.

Ekkarat zei dat veel mensen een aftrek van vier punten “te weinig” vonden voor rijden onder invloed.  Hij wees er echter op dat dronken chauffeurs extra straffen krijgen, waaronder boetes en gevangenisstraf.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!