Voedselbezorger in Thailand door studenten murw geslagen vanwege schoenkleur

BANGKOK:- Een misverstand over de kleur van zijn schoenen zou ertoe hebben geleid dat een chauffeur van een voedselbezorger in Bangkok werd geslagen door een grote groep tienerstudenten.  Het incident vond vorige maand op 22 december plaats, maar is nu pas aan het licht gekomen omdat de chauffeur zo getraumatiseerd was door de aanval dat hij bang is om weer in het gebied aan het werk te gaan.  

De 24-jarige Khun Pongsakorn deed aangifte bij de politie van Pathumwan en verklaarde dat hij niet kan werken uit angst om opnieuw aangevallen te worden.

Het begon toen de chauffeur een voedselbestelling ontving voor bezorging bij een klant aan de Chulalongkorn universiteit.  De opgegeven locatie was echter onjuist en uiteindelijk reed hij naar de mechanische school naast de universiteit.  Niet wetende dat er iets aan de hand was, zag hij twee studenten en vroeg of zij de klanten waren die eten hadden besteld.  Ze vertelden hem om achter een gebouw te gaan, waar hij meer studenten alcohol zag drinken.

Om onverklaarbare reden eisten de studenten dat de chauffeur zijn shirt uitdeed.  Ze begonnen hem te pesten en te ondervragen.  Ze vroegen hem naar welke school hij ging, maar Pongsakorn zei dat hij was afgestudeerd aan de middelbare school en niets studeerde dat met mechanica te maken had.

De studenten geloofden hem niet omdat ze zeiden dat de sneakers die hij droeg dezelfde kleur hadden als hun schooluniform.  Ze zagen het als een subtiele, onuitgesproken aanval op hun school, waarbij ze werden gediscrimineerd door hun schoolkleuren aan zijn voeten te doen en erop rond te lopen.  Het slachtoffer beweerde dat hij probeerde uit te leggen dat het gewoon toeval was en dat hij alleen maar zijn werk deed om het eten te bezorgen zonder enige band met de school.

De chauffeur zei dat tientallen tienerstudenten hem in elkaar begonnen te slaan, zijn gymschoenen uitdeden en een aansteker gebruikten om zijn arm te verbranden.  Hij werd 40 minuten lang aangevallen, waarbij hij het bewustzijn verloor, en de studenten zouden hebben gedreigd hem te doden en te begraven.  Een van de studenten probeerde de aanval te beschermen door zijn telefoon af te pakken en ervoor te zorgen dat er tijdens het incident geen foto’s werden gemaakt.  Ze hielden zijn identiteitskaart van de overheid als een bedreiging voordat ze de chauffeur lieten gaan.

Het Thaise Khaosod News bracht het verhaal naar buiten en probeerde de monteursschool te bezoeken, maar de schoolleiding  daar weigerden een interview of commentaar op het incident.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!