Van afvalkoningin tot schoonheidskoningin, zo bewijst de nieuwe Miss Universe Thailand 2022, khun Anna Sueangam.

BANGKOK:- Waar je ook geboren bent, ieder kan zijn dromen waarmaken als hij vastberadenheid en zelfvertrouwen heeft, zo luidt het credo van Miss Universe Thailand 2022 Anna Sueangam Iam, en zij is het levende bewijs van deze levensinstelling.

Haar ouders waren vuilnisophalers in de stad Bangkok en ze groeide op bij haar overgrootmoeder, die een boeddhistische lekennon of mae chee was.

De 23-jarige Anna, won afgelopen de felbegeerde kroon van Miss Universe Thailand.

Ze vertelde dat haar ouders voor het stadsbestuur van Bangkok werkten.  Haar vader werkte op een vuilniswagen, terwijl haar moeder twee banen had – als straatveger en ook als dienstmeisje.  Ze groeide op tussen stapels afval en haar speelgoed bestond het kapotte en weggegooide speelgoed dat haar liefhebbende ouders ophaalden en voor haar speelbaar maakte.

 ‘Dromen kunnen uitkomen als we zelfvertrouwen hebben’

Tijdens haar jeugd was ze nooit naar buiten gegaan zoals andere kinderen en stapels afval waren de enige buitenplekken die ze herkende, terwijl ze haar vader vergezelde om aan zijn groene vuilniswagen te werken.

Ze was ook opgegroeid met aalmoezen, omdat haar overleden overgrootmoeder een boeddhistische non was geweest en haar had gevoed met het voedsel dat ze van toegewijde mensen had gekregen terwijl ze voor haar zorgde in plaats van haar hardwerkende ouders, die haar door school hielpen. De religieuze leer van haar overgrootmoeder had ook haar leven geleid, zei Anna.

 “Wees niet beperkt tot waar je geboren bent. Met genoeg vastberadenheid kunnen we ons leven veranderen,” zo verklaarde Anna tijdens de recente verkiezing van zaterdag.

Ze zei dat ze nog steeds de schok van het winnen van de titel Miss Universe Thailand 2022 te boven was.

“Ik ben voor iedereen het bewijs dat we, ongeacht waar we geboren zijn, succesvol kunnen zijn en onze dromen kunnen waarmaken als we het zelfvertrouwen hebben”, zei ze.

Anna zei dat haar ouders hun liefde voor haar nooit hadden gecompromitteerd en dat de liefde van haar ouders en haar overgrootmoeder de grote kracht was geweest die tot haar succes had geleid.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!