UPDATE | Het Tsunami-team van Phuket ingeroepen om de ernstige moorden in Noordoost-Thailand op te lossen, ondertussen sleept de zaak voort 

NAKHON RATCHASIMA:- De zaak van de twee vermoorde mensen in een ondiep bosgraf in het subdistrict Thung Arun van Nakhon Ratchasima is nu de vijfde onderzoeksdag ingegaan met weinig nieuwe aanwijzingen.

De Thaise media bevestigde eerdere suggesties met een bericht van de forensische onderzoekers van het Maharat Hospital in Korat dat de vrouw een Thaise zou zijn en de man een buitenlander.

Ze zijn allebei in het hoofd geschoten voordat in een 1,5 meter diepe kuil in het bos, 400 meter van de weg werden gedumpt.

Gisteren op het politiebureau van Chokchai hebben de drie speciale onderzoekseenheden die samenkwamen om onderzoek te doen – lokaal, provinciaal en regionaal – gedurende drie uur aantekeningen gemaakt en vergeleken.

De pers werd uitgesloten en na de bijeenkomst gingen de onderzoekers snel verder met hun zaken zonder enig commentaar.

De plv. commandant van de  Koninklijke Thaise politie generaal Suchart Theerasawat, zou om 15.00 uur in het gebied aankomen.  Hij is een zeer senior politieagent die inmiddels de bijnaam van “Big Mai” (big new) van het publiek toegewezen heeft gekregen.

Hopelijk kan hij iets nieuws ontdekken of het onderzoek versnellen.

De enige andere ontwikkeling was dat deskundigen die meewerkten aan het onderzoek naar de identiteit van de slachtoffers van de tsunami in Azië in 2004, zijn ingeschakeld om de vingerafdrukken van de overledene te onderzoeken.

Dit komt omdat hun afdrukken na weken in de grond ernstig zijn aangetast. Er is sinds zaterdag een langzame aanvoer van informatie in de zaak, maar er zijn weinig definitieve aanwijzingen.

De vrouw had bijvoorbeeld verschillende tatoeages en aanvankelijk werd aangenomen dat een chip van siliconen die werd gebruikt bij borstvergrotingsoperaties tot haar identificatie zou leiden.

Hoe onderzoekers konden vaststellen dat de man een buitenlander was, moet nog precies worden verwoord, wat tot op zicht tot veel speculatie leidt.

De Immigratie- en in Thailand gevestigde registratieafdelingen zijn ook nog steeds bezig om te bepalen wie zij zouden kunnen zijn.

Beide lichamen waren naakt en in het hoofd geschoten, en daarna met cement in het bosgraf overgoten.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: INN News
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: INN News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!