UPDATE | Vier mensen gearresteerd na een op één na grootste illegale drugsvangst in Laos

LAOS:- Vier mensen werden vorige week gearresteerd tijdens de op een na grootste inbeslagname van illegale drugs door de politie van Laos in de provincie Huay Xai ten noorden van Bokeo, waarbij de autoriteiten meldden dat 36 miljoen methamfetaminepillen, een totaal gewicht van 590 kilogram, werden gevonden.

De regionale vertegenwoordiger van het VN-bureau voor Drugs en Misdaad, Jeremy Douglas, zegt … “De vier die werden gearresteerd waren behoorlijk laag geplaatst in de organisatie… en zeker geen sleutelfiguren.”

LEES OOK> https://ollekebolleke.info/de-op-een-na-grootste-drugsvangst-van-36-miljoen-methpillen-in-laos-is-een-feit/

 Op een door AFP vrijgegeven foto worden de verdachten en de politie gefotografeerd voor een muur van drugs, die bestaat uit zakken die als zandzakken zijn opgestapeld.

De inval vond plaats drie maanden nadat agenten in hetzelfde gebied Azië’s grootste lading methamfetaminepillen ooit in een bierwagen hadden gestopt.  In totaal zijn 55 miljoen pillen in beslag genomen.  

Volgens Douglas heeft Thailand nog nooit een inbeslagname van zo’n omvang gehad, hoewel men dacht dat de amfetaminetabletten daarheen gingen terwijl het ijs op weg was naar markten met een hogere waarde, zoals Australië.

Laos, dat deel uitmaakt van de Gouden Driehoek, strekt zich uit van Myanmar tot Thailand en heeft lange tijd gediend als een kruispunt voor de rijke drugshandel in Zuidoost-Azië.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost-Azië
Bron: Phnom Penh Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!