Het lantaarn-festival van Phuket zal tot 20 februari gevierd gaan worden

PHUKET:- Het Phuket Lantaarn Festival 2022, ook bekend als Yaun Xiao, een traditioneel feest na het Chinese Nieuwjaar, zal vanaf nu tot 20 februari in de oude binnenstad van Phuket gaan plaatsvinden.

Het festival word georganiseerd om de traditionele cultuur van het Thais-Chinese volk te behouden  in de provincie en versterken van de economische situatie.

De burgemeester van Phuket, khun Saroj Angkanapilas, trapte net op tijd voor het Chinese Nieuwjaar het plaatselijke lantaarnfestival af.  Traditioneel wordt het festival gevierd op de volle maan op de vijftiende dag van de lunisolaire Chinese kalender.  Velen lokale mensen zullen hun huizen met lantaarns versieren, in de overtuiging dat het geluk zal brengen.

Het Lantaarnfestival wordt georganiseerd in de oude binnenstad van Phuket, het gebied rond de Chartered Bank in de wijk Mueng Phuket.  Na het Chinese Nieuwjaar koken Thais-Chinese families een dessert genaamd Yaun Xiao dat lijkt op het traditionele Thaise dessert genaamd Bua Loy.  Yuan Xiao zijn dumplings gemaakt van kleefrijstmeel en gevuld met zoete vulling en kokosmelk.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Phuket Promotion  
Content: Olleke Bolleke in Zuid-THAILAND
Bron: Phuket Promotion 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!