UPDATE | Politie van Thailand geeft weerwoord op de beschuldiging van een “dronken” Taiwanese actrice

BANGKOK:- De plv. commissaris van het grootstedelijk politiebureau van Bangkok heeft gereageerd op de beschuldiging van een Taiwanese actrice die naar verluidt dronken was, ze werd absoluut niet gechanteerd maar gewaarschuwd voor het bezit van een e-sigaret.

De in Taiwan bekende actrice, Mrs.  Charlene An beweerde dat ze 27.000 baht moest betalen voor haar vrijlating tijdens een wegcontrole waar agenten haar vertelden dat haar visum niet geldig was.

LEES ÓÓK> https://ollekebolleke.info/taiwanese-actrice-waarschuwt-toeristen-om-op-de-hoogte-te-zijn-voor-de-klootzakken-van-politie-thailand/

De controlepost, bemand door zes officieren van het Huai Khwang Station, maakte deel uit van een normale operatie om de veiligheid tijdens de nieuwe maanjaarvakantie te waarborgen, zei hij.  Toen agenten de taxi op 4 januari aanhielden waren bezig met een normale inspectie naar illegale voorwerpen, precies zoals opgedragen, zei politie-generaal Samroeng.  De actrice leek dronken en had geen paspoort, voegde hij eraan toe.

De politie had communicatieproblemen met de groep, die Chinees sprak terwijl agenten Engels en gebaren gebruikten.  De actrice vertelde de politie dat ze een vriendin haar paspoort naar de wegcontrole zou laten brengen. 

De agenten wachtten meer dan een uur, maar er kwam niemand, zei politie-generaal Samroeng.  Door communicatieproblemen raakten beide partijen gefrustreerd en irriteerden ze elkaar.  Toen agenten de toeristen vroegen hun tassen te openen, vonden ze een e-sigaret ie toebehoorde aan de actrice.  De politie waarschuwde hen dat e-sigaretten illegaal zijn in Thailand.

Uiteindelijk moesten de politieagenten hun controlepost zoals gepland verplaatsen naar een andere locatie.  Ze lieten de groep actrices gaan zonder juridische stappen, en er was ook geen sprake van chantage, zoals beweerd wordt, zei politie-generaal Samroeng.  

Op video’s van lokale bewakingscamera’s was te zien dat politieagenten de taxi stopten bij het controlepunt en niemand van het controlepunt naar een verlaten steegje brachten om geld te eisen, zei hij.  De politie is van plan de taxichauffeur te bellen en bewijsmateriaal te verzamelen om hun onschuld te bewijzen, zei de plv. politiechef.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thailand News

Eén gedachte over “UPDATE | Politie van Thailand geeft weerwoord op de beschuldiging van een “dronken” Taiwanese actrice”

  1. En daarom moesten die Taiwan mensen hun telefoonbeelden wissen ?
    Als ze tegen de taxichaufeur zeggen dat hij in op de achterbank moet schijten dan zal die dat gehoorzaam doen, gratis en voorniks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!