Taiwanese actrice waarschuwt toeristen om op de hoogte te zijn voor de klootzakken van politie Thailand

TAIWAN:- Een beroemde Taiwanese actrice waarschuwde buitenlandse toeristen die naar Thailand willen reizen om op de hoogte te zijn van de “bastaardpolitie” van het koninkrijk. De actrice onthulde op sociale media dat de Koninklijke Thaise politie, het RTP, 27.000 baht van haar en haar vrienden had afgeperst op valse, verzonnen aanklachten toen ze begin deze maand door Thailand reisden.

De Thaise Facebook-pagina Hallo Taiwan!  Ik kom!  (หนีห่าวไต้หวัน ฉันมาแล้ว) vertaalde de Instagram-berichten van The Perfect Girl-actrice 安于晴 (An Yu-Qing), ook wel bekend als Charlene An, en plaatste deze gisteren op haar pagina.

De 32-jarige filmster deelde haar nare ervaringen op Instagram na thuiskomst uit Thailand.  

Ze schreef het volgende:
“Het overkwam me op woensdag 4 januari. Mijn vrienden en ik reisden rond 1 uur met de taxi naar ons hotel.  Bij een controlepost vroeg de politie ons te stoppen.  Ze doorzochten de auto, onze tassen en fouilleerden ons.

“Ze konden niets onwettigs over ons vinden, dus wilden ze onze visa te controleren.  Ik gaf ze mijn visum, het VOA (visum on arrival), dat op de luchthaven legaal was afgegeven.  De agenten weigerden me door te laten en zeiden dat mijn visum niet geldig  was.  Ze zeiden dat ik alleen het gedrukte visum met een stempel van de officiële afdeling moest hebben.  Ze hebben op alle mogelijke manieren geprobeerd om de aanklacht tegen mij te vervalsen.”

Één van Ans vrienden nam video’s op als bewijs, maar de politie betrapte haar en beval haar de beelden te wissen.

De vrouwen werden naar een politiebureau gebracht waar ze niet mochten gaan zitten.  Vervolgens terroriseerden ze de vrouwen als criminelen, schreeuwden tegen hen, scholden en maakten de groep bang en eisten een verontschuldiging voor iets dat niet werkte.

Uiteindelijk smeekte An de politie om haar te laten gaan en probeerde ze sorry te zeggen in het Thais, maar dat lukte niet.  

Ze schreef verder:… “Ik boog bijna voor hun voeten en smeekte hen en deed alles wat ik kon.  Twee uur later brachten de agenten me naar een dode hoek waar geen CCTV-camera’s waren en vertelden me…

 “Iedereen moet 27.000 baht betalen om vrij te zijn.”

Er werd betaald zodat ze aan hun nachtmerrie kon ontsnappen.  De politie belde een taxi en liet ze gaan nadat ze het geld hadden overhandigd.

De filmster was er getuige van dat een groep van vijf vrouwelijke Koreanen ook werden geterroriseerd toen ze het politiebureau verliet en liet weten te menen dat Aziatische toeristen het doelwit van deze bastaardpolitie zijn.

An zei dat het de ergste ervaring van haar leven was en zei dat ze Thailand nooit meer zou bezoeken.  Ze zei…

 “Bangkok is klote!  Doei!”

De Facebook-pagina vertaalde ook een interview met een Taiwanees lokaal persbureau.  Een zei…

 “Ik wil elke Taiwanees die van plan is naar Thailand te gaan waarschuwen, niet te veel contant geld bij zich te hebben.  De politie zal uw portemonnee controleren en proberen uw geld te bemachtigen met een valse aanklachten”

Corruptie en geldafpersing waarbij buitenlandse toeristen en de RTP betrokken zijn, is een hot topic in Thailand.  Het recente probleem van de VIP-arrangementen en snelpassen die worden aangeboden aan Chinese toeristen is nog niet opgelost.  De RTP bevindt zich in een echte crisis en het jaar is amper een maand oud.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Azië
Bron: หนีห่าวไต้หวัน ฉันมาแล้ว

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!