UPDATE | Kasikornbank, personeel en dochterlief moeten ruim 200 miljoen Baht aan oma teruggeven, wat een wake-up call voor banken in Thailand is

BANGKOK:- Uw nieuwsbeer las in Thai Rath dat de civiele zaak die was aangespannen door een oude gehandicapte dame genaamd, Khun Huay Sriwirat gisteren bij de Phrakhanong-rechtbank is beslecht.

Toen Khun Huay (in de Thaise media bekend als amah, een soort oppas in Chinees/Thaise families) in het ziekenhuis werd opgenomen, spande haar dochter samen met het personeel van de Kasikorn Bank om haar spaargeld te plunderen 

Haar advocaat, Khun Ananchai Chaidech zei dat de uitspraak van de rechtbank een wake-up call zou moeten zijn voor banken om hun personeel niet te vertrouwen.

LEES ÓÓK> https://ollekebolleke.info/dochter-die-250-miljoen-baht-van-zieke-bejaarde-moeder-in-thailand-stal-getrakteerd-op-20-jaar-gevangenisstraf/

De rechtbank beval de beklaagden in de zaak om 207 miljoen baht terug te betalen aan Khun Huay plus verschillende rentetarieven over en weer.

De beklaagden waren de bank zelf, vier van haar medewerkers en het tweede kind van het slachtoffer en haar dochter Mawadee Sririrat.

De dochter en twee van de personeelsleden veranderde stiekem de inlogcodes van de bankrekeningen van de oude dame terwijl ze in het ziekenhuis lag, daarbij werden er documenten vervalst met valse handtekeningen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thai Rath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!