Dochter die 250 miljoen baht van zieke bejaarde moeder in Thailand stal, getrakteerd op 20 jaar gevangenisstraf

BANGKOK:- Een vrouw die meer dan 250 miljoen baht stal van haar bedlegerige 85-jarige moeder is donderdag veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. De strafrechtbank in het district Phra Khanong beval ook de 56 jaar oude khu. Mawadee Sriwirat, om 123 miljoen baht terug te geven aan haar moeder, Khun Huay Sriwirat. 

De aanklagers dienden in 2019 de zaak in tegen Mawadee en vier Kasikornbank-medewerkers wegens diefstal en valsheid in geschrifte, waarbij een schade van meer dan 250 miljoen baht werd veroorzaakt.

Khun Huay Sriwirat bij de civiele rechtbank van Phra Khanong in Bangkok gedaagd om te getuigen in de zaak tegen haar dochter. 

De advocaat van de aanklager, Khun Jatuporn Chanasit, vertelde verslaggevers dat de toestemming voor het opnemen van geld van haar bankrekening alleen haar handtekening vereiste.

Maar in 2014 werd de bejaarde moeder opgenomen in het ziekenhuis met coronaire hartziekte. Haar dochter spande vervolgens samen met de vier bankmedewerkers om de machtiging voor het opnemen van geld van twee rekeningen te veranderen van de handtekening van haar moeder in een vingerafdruk, zei hij. 

In totaal werd er vervolgens 253 miljoen baht opgenomen via honderden opnames. De rechtbank vond Khun Mawadee schuldig op 84 punten voor valsheid in geschrifte, het gebruik van vervalste documenten en diefstal. Een van de bankmedewerkers werd veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf zonder schorsing, terwijl de drie anderen werden vrijgesproken. 

Een interne bron liet ook weten dat Khun Huay ook een civiele rechtszaak had aangespannen bij de Phra Khanong Civil Court tegen haar dochter Kasikornbank en de vier werknemers, waarin ze om een ​​schadevergoeding van 350 miljoen baht vroeg. Deze zaak is nog in behandeling bij de rechtbank. 

Dochterlief probeert recht te praten wat krom is.

Op 1 november bekrachtigde het Hof van Beroep een uitspraak van een lagere rechtbank waarbij Mawadee werd veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor het geleidelijk afschrijven van zo’n 24 miljoen baht van de rekeningen van haar moeder in 2017.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!