UPDATE | Dief die inbrak in de auto van rijke Chinese zakenlieden is in Pattaya gearresteerd 

PATTAYA:- Een dief die de ruit van een busje van twee rijke Chinese zakenlieden insloeg en er met contant geld en waardevolle spullen ter waarde van meer dan een miljoen baht vandoor ging, is in een hotel in Pattaya gearresteerd,net toen hij op het punt stond een feest te geven.

Lees eerst> https://ollekebolleke.info/contant-geld-en-waardevolle-spullen-twv-14-miljoen-baht-uit-geparkeerd-busje-in-pattaya-gestolen/

De arrestatie vond plaats in een hotel in Jomtien waarvan de naam niet door de politie is bekendgemaakt. De politie van Pattaya was onmiddellijk begonnen met het opsporen van de verdachte die had ingebroken in een Volkswagenbusje van twee Chinese zakenlieden en verschillende bezittingen had meegenomen, waaronder meerdere vreemde valuta, dure tassen en belangrijke documenten.

Bij het bekijken van camerabeelden bleek dat de dader een Thaise man was, gekleed in een donkere pet, een zwarte zonnebril, een zwart jasje, een lange spijkerbroek en sportschoenen. Hij reed op een blauwe Honda Wave-motorfiets met een Prachinburi-kentekenplaat. Hij vluchtte richting Thep Prasit Road voordat hij een U-bocht maakte bij Chaiyapruek Road, Jomtien Second Road. Tijdens zijn ontsnapping gebruikte de dader zijn mobiele telefoon om gedurende de hele reis met een onbekende persoon te communiceren.

Er werd arrestatiebevel tegen de verdachte uitgevaardigd, geïdentificeerd als de 42-jarige khun Kongphop Ueanjit. Hij werd gezocht op beschuldiging van diefstal en het gebruik van een voertuig met het oog op het gemak bij het plegen van een misdrijf en het ontsnappen.

De politie van Pattaya lokaliseerde khun Kongphop snel en arresteerde hem op de parkeerplaats van een luxe hotel. De goedgeklede verdachte was in gesprek met een onbekende Thaise vrouw toen de politie hem aanhield.

Er werd gemeld dat Kongpop in een zwarte BMW sedan reed, waarin de politie een voorraad verschillende vreemde valuta, edelstenen, twee polshorloges, vijf amuletten en twee creditcards van de twee Chinese slachtoffers vond.

Wat de opvallende BMW van de man betreft, gaf hij toe dat hij deze speciaal had gehuurd om inbraken te plegen. Hij bekende verder dat hij ook een kamer in het hotel had gehuurd en van plan was een feest te geven met vrienden om de misdaad die hij had begaan te vieren.

De politie heeft de verdachte aangehouden en juridische stappen tegen hem ondernomen.

Het is onduidelijk of het dezelfde man is die bij een ander incident inbrak in de auto van een Thaise winkeleigenaar.

Olleke Bolleke in Pattaya 
Bron: Pattaya Mail 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!