Contant geld en waardevolle spullen twv. 1,4 miljoen Baht uit geparkeerd busje in Pattaya gestolen

PATTAYA:- Een onbekend aantal dieven richtte zich op een geparkeerd busje, sloeg één van de ruiten in en ging er vandoor met contant geld en waardevolle spullen ter waarde van ongeveer 1,2 miljoen baht. De slachtoffers, twee Chinese zakenlieden, hadden hun bezittingen in het busje achtergelaten terwijl ze dineerden in een winkelcentrum in Pattaya. 

De wachtcommandant van het politiebureau aan de Pattaya Beach Road kreeg rond 21.00 uur de melding van de diefstal, in een oogwenk arriveerde een team van agenten op de parkeerplaats van het winkelcentrum, zo verklaar een hoofd-rechercheur Sombat Kaewmulmuk.

De politie trof ter plaatse een Volkswagenbusje met kentekenplaten uit Bangkok aan, waarvan het raam achter de bestuurdersstoel ingeslagen was. In de buurt vonden de agenten ook een baksteen die vermoedelijk was gebruikt om het raam in te slaan.

Mr. Ji Qing, 50, het andere slachtoffer, verloor 100.000 yuan (ongeveer 500.000 baht), verder buitenlandse valuta en een Bottega Veneta-tas ter waarde van 150.000 baht. 

Het gestolen geld en de spullen hadden een gezamenlijke waarde van ongeveer 1,2 miljoen baht. Forensische agenten hebben ter plaatse vingerafdrukken afgenomen voor onderzoek. 

De politie vermoedt dat de dieven mogelijk op de hoogte waren van de aanwezigheid van de twee Chinese staatsburgers, vooral omdat de slachtoffers net waren teruggekeerd uit het buitenland. Hun vrienden haalden hen op van het vliegveld en ze gingen eten in dit winkelcentrum voordat het incident plaatsvond. 

De politie heeft beelden van bewakingscamera’s onderzocht en is op zoek naar de daders.

𝗪𝗼𝗿𝗱𝘁 𝘃𝗲𝗿𝘃𝗼𝗹𝗴𝗱❗

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: TMN cable tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!