UPDATE | De politieagent die een Chinese toerist in Pattaya bekeurde met een boete van 60.000 Baht overgeplaatst naar een inactieve post

PATTAYA:- Een sergeant- majoor bij de politie is in afwachting van een onderzoek overgeplaatst naar een inactieve post nadat hij naar verluidt 60.000 baht zou hebben geëist van een buitenlandse toerist voor het bezit van een e-sigaret. 

Zijn overplaatsing kwam naar aanleiding van een nieuwsbericht en bijbehorende foto’s welke Olleke Bolleke in Thailand op Channel 3 bekeek en daarna via zijn website in de openbaarheid bracht (😜)

LEES ÓÓK> https://ollekebolleke.info/chinese-toeristen-kregen-in-pattaya-ten-onrechte-een-boete-van-60-000-baht-voor-het-hebben-van-e-sigaretten-zo-beweert-een-wetsdeskundige/

In de nieuwsuitzending deed één Chinese reisleider zijn betoog en waarschuwde andere gidsen in zijn groep waarin hij zei dat een toerist onder zijn hoede was aangehouden wegens het bezit van een vape door een politieagent die een boete van 60.000 baht eiste. Na wat onderhandelen werd het bedrag teruggebracht tot 30.000 baht. Vaping- apparaten zijn verboden goederen in Thailand maar worden overal te kust en te keur te koop aangeboden (dit is Thailand).

Het incident zou rond 28 januari op het parkeerterrein van de politie Pattaya hebben plaatsgevonden. 

Na kennis te hebben genomen van de nieuwsuitzending van Channel 3 stuurde generaal- majoor Kampol Leelaprapakorn, de provinciale politiecommandant van Chonburi een dringende brief waarin hij de chef van de politie van Pattaya opdroeg de zaak te onderzoeken. 

Uit het onderzoek bleek dat de politieman waarnaar in het rapport wordt verwezen sergeant majoor Noppakrit Pornwatanathanakij was, een verkeersagent op het station van Pattaya. 

De provinciale politiecommandant van Chonburi heeft overgeplaatst om te helpen in het operatiecentrum op het politiebureau van Chonburi.

Er is een onderzoekscommissie ingesteld die onderzoek moet doen naar het vermeende uitlokken van steekpenningen. Het kreeg de taak om al het bewijsmateriaal te verzamelen, inclusief het onderzoeken van opnames van bewakingscamera’s in het gebied waar de vermeende afpersing plaatsvond. 

In een telefonisch interview ontkende sergeant majoor Noppakrit geld af te persen van de Chinese toerist. De directeur van het kantoor van de anticorruptie commissie regio 2 bracht gisteren een bezoek aan het politiebureau van Pattaya om de zaak uit eerste hand te horen.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!