Taxizwendel blijft de belangrijkste klacht onder buitenlandse toeristen in Thailand

THAILAND:- Uit een enquête onder 200 westerse toeristen in Thailand bleek dat te dure taxidiensten de belangrijkste klacht zijn onder buitenlandse toeristen in Bangkok.

Uit het onderzoek, uitgevoerd door de Toerisme Raad van Thailand, afgekort het TCT, in het laatste kwartaal van 2022, bleek dat taxibedrijven de laagste tevredenheidsscore van 3.5 op 5 kregen van toeristen.

De meeste respondenten zeiden niet tevreden te zijn met de vermeende oneerlijke behandeling door de taxichauffeurs, die zouden profiteren van toeristen door geen meter te gebruiken om een ​​hogere prijs aan te rekenen.

Naast taxiservices zorgden ook slecht afvalbeheer en facilitering op de luchthaven, luchtverontreiniging en vuile toeristische attracties voor een hoge ontevredenheidsscore, aldus TCT.

De van het president, Khun Chamnan Srisawat adviseerde de regering en zei dat de regering zou moeten samenwerken met enkele particuliere taxibedrijven om toeristen een nieuwe, betrouwbare taxi-optie aan te bieden, zoals wit geverfde voertuigen en gemarkeerd met een onderscheidend logo of bord, om ervoor te zorgen dat het tarief gebaseerd is op op de bestuurdersteller.

Wat andere zorgen betreft, stelde Chamnan de regering voor om haar budget voor de top 10 van meest populaire toeristische provincies te verhogen, de capaciteit voor afvalverwerking te vergroten, met een focus op de eilanden waar afvalverwerking vaak moeilijk is, en de programma’s voor het behoud van natuurlijke hulpbronnen te verbeteren.

Ook adviseerde hij de regering om een ​​limiet op te leggen aan het aantal toeristen bij bepaalde attracties om overbevolking te voorkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thaise media

2 gedachten aan “Taxizwendel blijft de belangrijkste klacht onder buitenlandse toeristen in Thailand”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!