Chinese toeristen kregen in Pattaya ten onrechte een boete van 60.000 baht voor het hebben van e-sigaretten zo beweert een wetsdeskundige

PATTAYA:- Een groep Thaise reisleiders onthulde dat een groep Chinese toeristen een boete van 60.000 baht heeft gekregen voor het bij zich hebben van e-sigaretten in Pattaya.  De politie gaf hen wel korting van 50% en liet de toeristen slechts 30.000 baht betalen.

MAAR ….volgens de Thaise wet kan de Thaise politie helemaal geen buitenlanders arresteren of beboeten voor het hebben van e-sigaretten, zij moeten de zaak voorleggen aan de rechtbank.

Het commissielid van de Vereniging van professionele toeristengidsen van Thailand, khun Paisarn Suethanuwong, nam gisteren deel aan een nieuwsshow op Channel 3 genaamd Hone Kra Sae om zijn mening te geven over de afpersingszaak van de Taiwanese actrice.

Tijdens het interview onthulde Paisarn dat hij een soortgelijke klacht had ontvangen van een groep Thaise gidsen in Pattaya.

De Thaise gidsen deelden aan khun Paisarn mee, dat hun Chinese klanten e-sigaretten in Pattaya bij zich hadden en gebruikten en hadden enkele dagen geleden een boete van 60.000 baht kregen.

De Chinese toeristen onderhandelden met de politieagenten en kregen 50% korting.  Ze betaalden de agenten 30.000 baht, wat volgens de gidsen behoorlijk exorbitant hoog was.

Khun Paisarn zei er het volgende over:
“De boete op het opladen van e-sigaretten is ongelooflijk duur.  Het is een gat voor corrupte officieren om voordelen te behalen.  Sommige buitenlandse toeristen weten niet dat e-sigaretten illegaal in Thailand zijn omdat ze overal verkocht worden.”

De minister van Toerisme en Sport, khun Phiphat Ratchakitprakarn, bevestigde vandaag aan Channel 7 dat de Thaise politie buitenlandse toeristen die verdampers bij zich hebben niet kan arresteren of beboeten, ook al is dat illegaal in Thailand.

Khun Phiphat zei dat de politie aangifte moet doen bij de rechtbank en de rechtbank de zaak moet laten behandelen.  De minister gaf geen details over hoe de zaak door de rechtbank zal worden voortgezet.

De bekende Thaise advocaat, Khun Kirdphon Kaewkird, legde uit dat de douane in deze zaak verantwoordelijk is voor de boete.  Politieagenten zijn verantwoordelijk voor het opnemen van de aanklacht, het in beslag nemen van de illegale vapes en het voorleggen van de kwestie aan de rechtbank.

Volgens artikel 20 van de wet Export en import van goederen uit 1979, wordt degene die illegale goederen importeert of exporteert, gestraft met een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar, een boete die vijf keer zo duur is als de prijs van de goederen, of beide.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!