UPDATE | De islamitische separatistische beweging BRN eist verantwoordelijkheid op voor Tak Bai-aanval

NARATHIWAT:- De Barisan Nasional Revolusi, een zuidelijke islamitische separatistische beweging, heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanval op een maritiem politiebureau in Narathiwat op 25 mei j.l. , zo stond in een bericht op de website van BRN te lezen.

Het bericht, geschreven in het Maleisische Rumi-script, zei dat de Tak Bai-aanval “het werk was van BRN-strijders die een aanval lanceerden op de onderdrukkende Siamese (Thaise) soldaten in het gebied en hun voertuigen vernietigden”.

“Ze hebben drie leden van de Siamese strijdmacht verwondingen toegebracht, waardoor het moreel geschokt raakte, het bericht is geplaatst in naam van de “Barisan Revolusi Nasional Melayu Patani”.

Vorige week woensdagavond gooiden militanten pijpbommen naar het marinepolitiebureau in Tak Bai, Narathiwat, en openden het met aanvalsgeweren.  De aanval duurde ongeveer drie uur.

LEES ÓÓK> https://ollekebolleke.info/volgens-het-thaise-leger-zitten-smokkelaars-en-drugsbendes-achter-aanval-in-tak-bai/

Voorafgaand aan de aanval hebben ze zeven elektriciteitspalen met bommen naar beneden gehaald en spijkers op de weg naar het station gegooid, om te voorkomen dat versterkingen ter plaatse zouden kunnen komen.

Verschillende voertuigen die bij het station geparkeerd stonden, werden verwoest door branden die door de bommen waren ontstaan.  Een soldaat van de marinepolitie en twee defensievrijwilligers raakten bij de aanval islamitische separatistische beweging.

Luitenant-generaal Kriangkrai Srirak, commandant van het 4e leger dat verantwoordelijk is voor het Zuiden, beweerde later na inspectie van de plaats van de aanval dat deze waarschijnlijk was opgezet door mensen die betrokken waren bij het smokkelen van goederen en drugs en mensenhandel, die werden getroffen door het harde optreden  door autoriteiten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Abdullah Benjakat 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron:  Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!