De Koninklijke Thaise luchtmacht gaat verder met de aankoop van in de VS gemaakte F-35 straaljagers

BANGKOK:- Om de verouderde straaljagersvloot te vervangen, liet de Royal Thai Air Force, de RTAF, weten dat het acht ultramoderne F-35’s nodig heeft, elk voor ongeveer 2,7 miljard baht.

De RTAF heeft gezegd door te zullen gaan met een verzoek om F-35 straaljagers te kopen die in de Verenigde Staten zijn vervaardigd, ondanks een aankondiging van de oppositiepartij dat het de kwestie zal gebruiken om de begrotingswet voor 2023 te verslaan tijdens  een aankomend Kamerdebat.

Om de verouderde straaljagersvloot te vervangen, zei de woordvoerder van RTAF dat het acht ultramoderne F-35’s nodig heeft, elk voor ongeveer 2,7 miljard baht.

Volgens RTAF-functionarissen moeten piloten, voordat ze een vliegtuig effectief kunnen besturen, minimaal 10-12 jaar training ondergaan.  De jets zullen naar verwachting worden gebruikt in een aantal toekomstige trainingsprogramma’s voor personeel.

De functionarissen merkten echter wel op dat de Amerikaanse regering het inkoopproces in eerste instantie moet goedkeuren en dat de onderhandelingsperiode tot twee jaar kan duren.

De luchtmacht streeft ernaar om drie vliegtuigen per jaar aan te schaffen, een proces dat tot zeven jaar kan duren.  Bij akkoord wordt een contract opgesteld voor de inkoopfasen.

Ondertussen zei khun Yutthapong Charasathian, de plaatsvervangend leider van de Pheu Thai-partij, dat oppositiepartijen van plan zijn om de begrotingswet dinsdag (31 mei) weg te stemmen vanwege het aankoopplan van de F-35.

Yutthapong redeneerde dat het budget voor de aankoop van de straaljagers moet worden omgebogen naar ontwikkelingshulp en financiële hulp voor de bevolking en bedrijven die door de pandemie zijn verwoest. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron:  NNT News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!