Britse man in Thailand veroordeeld voor beruchte koffermoord

KANCHANBURI:- Een rechtbank in Kanchanaburi heeft gisteren een Britse man veroordeeld voor de moord in 2014 op een vrouw wiens uiteengereten lichaam werd gevonden in een koffer dat in een rivier was gedumpt.

Shane Kenneth Looker kreeg een gevangenisstraf van acht jaar voor het doden van de 27-jarige sekswerker Laxami Manochat in een hotelkamer en het laten verdwijnen van haar lichaam.

De politie zei dat de 51-jarige was gefotografeerd met Laxami – bijgenaamd “Pook” – die op 1 november 2014 een go-go-bar in Bangkok verliet, voordat het paar samen een hotel binnenging.

Alleen Looker had het pand verlaten, maar een conciërge meldde dat zijn grote tas zo zwaar was dat er twee mensen nodig waren om hem te dragen, en een hotelschoonmaakster  getuigde later dat de lakens van de kamer met bloed bevlekt waren.

“De beklaagde is schuldig bevonden aan de aanklachten en is veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf, maar vanwege zijn bekentenis heeft de rechtbank zijn straf met de helft verminderd tot acht jaar zonder voorwaardelijke gevangenisstraf”, zo verklaarbaar een rechtbank medewerker in de westelijke stad Kanchanaburi.

Looker werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van iets minder dan 10 miljoen baht plus rente aan Laxami’s moeder, evenals twee miljoen baht plus rente aan de dochter van de vermoorde vrouw, zei een andere rechtbankfunctionaris.

Het uiteengereten lijk van Laxami werd op 6 november 2014 gevonden in een koffer vol stenen en in de Mae Klong-rivier gegooid. Looker’s DNA werd later ontdekt onder haar nagels.

Het provinciale Strafhof van Kanchanaburi had op 28 januari 2015 een arrestatiebevel uitgevaardigd voor “het vermoorden en verbergen, verplaatsen of vernietigen van een lichaam om de dood of de doodsoorzaak te verdoezelen”.

Maar de Brit – die lange tijd in zijn vakantiehuis in de badplaats Hua Hin ondergedoken lag voordat hij de trein over de grens naar Maleisië nam werd door de Thaise politie tot in Spanje op de hielen gezeten.

Looker werd in juni 2017 op het feest-eiland Ibiza vastgehouden door de Spaanse autoriteiten op grond van een internationaal arrestatiebevel. Hij voerde jarenlang een uitputtende juridische strijd tegen uitlevering, waarbij hij beweerde dat hij in Thailand onmenselijk zou worden behandeld.

Uiteindelijk verwierp het Europese Hof voor de Rechten van de Mens zijn uitdaging, nadat de Thaise autoriteiten hadden verzekerd dat hij niet de doodstraf zou krijgen, en hij werd in juli naar het koninkrijk gestuurd om terecht te staan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in West-Thailand
Bron:  NNT News

2 gedachten aan “Britse man in Thailand veroordeeld voor beruchte koffermoord”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!