Volgens het Thaise leger zitten smokkelaars en drugsbendes achter aanval in Tak Bai

NARATHIWAT:- Het leger heeft de aanval van afgelopen. woensdag op een maritiem politiebureau in Narathiwat toegeschreven aan mensen die betrokken zijn bij smokkel, drugs en mensenhandel, welke te maken hebben met de steeds sterker optredende autoriteiten.

Luitenant-generaal Kriangkrai Srirak, hoofd van het 4e leger dat verantwoordelijk is voor het zuiden, maakte gisteren deze opmerking na het inspecteren van de plaats van de aanval in het district Tak Bai

“Het incident hield verband met veel proactieve maatregelen om wetten te handhaven en illegale drugs te onderdrukken”, zei hij.  “Verschillende autoriteiten hebben drugshandelaren gearresteerd, hun bezittingen in beslag genomen en magazijnen doorzocht op gesmokkelde goederen.”

Luitenant-generaal Kriangkrai zei dat er bewijs was om de aanval in verband te brengen met de getroffen belangen in de regio.  Hij verzekerde dat de wetshandhaving zou worden geïntensiveerd naarmate het onderzoek naar de aanvallers in Tak Bai voortduurde.

Bij de aanval op het marinepolitiebureau van Tak Bai zijn woensdagavond een soldaat en twee defensievrijwilligers gewond geraakt.  Gewapende militanten gebruikten pijpbommen en automatische geweren en gooiden ook elektriciteitspalen om met bommen en verspreide spijkers op de weg naar het marinepolitiebureau om te voorkomen dat de autoriteiten versterkingen ter plaatse zouden inzetten.

Het Tak Bai-incident kwam ter discussie tijdens een vergadering van het Thais-Maleisische General Border Committee (GBC) in Kuala Lumpur, zei vice-premier Prawit Wongsuwon.

Buurland Maleisië helpt ook met het onderzoek naar wie er achter de aanval zat, zo maakte generaal Prawit bekend.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Abdullah Benjakat
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!