UPDATE | De dieven van de defibrillators uit de politiehokje in Bangkok blijken reddingswerkers te zijn

BANGKOK:- De politie heeft twee reddingswerkers gearresteerd voor de diefstal van verschillende openbare defibrillatoren die ze aan andere reddingswerkers hebben verkocht.

Politiecommissaris luitenant-generaal Thiti Saengsawang, maakte bekend dat er twee mannen zijn gearresteerd in verband met de verdwijning van automatische externe defibrillatoren (AED’s) uit de politiehokjes in de straten van Bangkok. De politie vond in eerste instantie vijf gestolen defibrillatoren terug.

LEES ÓÓK> https://ollekebolleke.info/27-defibrillatoren-uit-politiehokjes-in-bangkok-gestolen/

In politiehokjes zijn in de Thaise hoofdstad defibrillatoren neergehangen voor gebruik in noodgevallen om mensen met hartaanvallen te helpen.  De ontdekking dat er ongeveer 30 AED’s zijn verdwenen uit politiekiosken in de straten van Bangkok, is slechts de laatste in een reeks recente verlegenheden voor de Thaise politie.

Luitenant-generaal Thiti zei dat één van de gearresteerde mannen, Roongrote La-orchaem, een reddingswerker was in Bangkok Noi en online berichten plaatste waarin hij aanbood defibrillatoren tegen ongewoon lage prijzen te verkopen.  De gebruikelijke prijs van een gestolen defibrillators werden op de Facebook niet gegeven, om niet méér mensen in de verleiding te brengen.

De politie doorzocht het huis van Roongrote, maar vond niets.  Hij vertelde hen dat hij zes defibrillatoren had gestolen en ze allemaal had verkocht.

Khun Roongrote vertelde onderzoekers dat hij de eerste diefstal had gepleegd omdat hij geld nodig had om zijn auto te repareren.  Het bleek een opmerkelijk gemakkelijke manier om geld te verdienen, dus jatte hij er maar méér.

De verdachte vertelde de politie dat hij tussen eind december en half januari eenheden had gestolen uit politiehokjes in de districten Pomprap Sattruphai, Bang Rak, Pathumwan en Samphanthawong.  Hij verkocht ze aan Weerayut Nonpan, die ook werd gearresteerd, voor 12.000 baht (€ 335.-) per stuk.

Khun Weerayut beweerde op zijn beurt dat hij de gestolen apparaten verkocht aan reddingswerkers in andere gebieden voor 13.000 tot 15.000 baht per stuk.  De marktprijs van een AED is ongeveer 80.000 baht (€ 2250.-)

Luitenant-generaal Thiti zei dat de politie niet geloofde dat het paar slechts zes openbare defibrillatoren had gestolen, omdat er onlangs bijna 30 van dergelijke apparaten uit politiehokjes in de hoofdstad waren verdwenen.

Wanneer een persoon een hartstilstand krijgt, is overleving afhankelijk van onmiddellijke reanimatie en defibrillatie van iemand in de buurt.

Volgens de American Heart Association sterft 90% van de mensen die buiten een ziekenhuis een hartstilstand krijgen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!