27 defibrillatoren uit politiehokjes in Bangkok gestolen

BANGKOK:- Dieven zijn ervandoor gegaan met 27 defibrillatoren die in de verkeerscontrole hokjes van de politie in de hoofdstad aanwezig zijn ingeval van medische noodgevallen. 

Generaal Achayon Kraithong, woordvoerder van de Koninklijke Thaise politie vertelde dat de 262 automatische externe defibrillators (AED’s) onder een memorandum van overeenstemming dat op 25 augustus 2021 was ondertekend, door het Thaise Rode Kruis aan de Royal Thai Police zijn geschonken.

Het Metropolitan Police Bureau, afgekort het MPB genoemd, had de opdracht gekregen om ze te plaatsen bij elk van de 262 aangewezen verkeerscontrolehokjes in Bangkok. Onlangs werd ontdekt dat 27 van de AED’s uit de verkeershokjes waren verdwenen, aldus de politiewoordvoerder.

Aangezien de installatie van de defibrillatoren nog niet was voltooid zoals bepaald in het koopcontract tussen het Thaise Rode Kruis en de leverancier, waren de ontbrekende AED’s nog steeds eigendom van het bedrijf in het contract, niet van de RTP, zei hij. 

Luitenant-generaal Thiti Saengsawang van de MPB heef de politie bevolen de verantwoordelijken voor de diefstallen op te sporen, zei hij. 

AED’s zijn draagbaar en worden gebruikt om patiënten met een plotselinge hartstilstand te bewaken en te behandelen. Ze kunnen een elektrische schok door de borst naar het hart toedienen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!