UPDATE | De bestuurder van een Bentley moet zichzelf bij de politie van Bangkok aangeven

BANGKOK:- De politie zal de Bentley-coureur die betrokken was bij een snelwegongeval waarbij acht mensen gewond raakten, voor een extra aanklacht dagvaarden nadat er verdovende middelen in zijn bloed waren gevonden.  

De hoofdcommissaris van de Nationale politie, generaal Damrongsak Kittiprapas zei gisteren dat onderzoekers aanvullende aanklachten tegen Suthat Siwapiromrat gaan indienen nadat een bloedtest in het politieziekenhuis verdovende middelen in zijn lichaam aan het licht had gebracht.  

Politie luitenant-generaal Jirasan Kaewsaeng-Ek, de plv. commissaris van het grootstedelijk politiebureau, het MPB, verklaarde afgelopen vrijdag dat een eerste test een stof aantrof die mogelijk methamfetamine, ketamine, diazepam of nordiazepam was.  Verdere tests werden uitgevoerd om precies te bepalen wat drugs het precies betreft.

LEES OOK> https://ollekebolleke.info/politie-bangkok-doet-aangifte-tegen-de-bestuurder-van-een-bentley/

Die bewuste zondagmorgen botste de Bentley van Khun Suthat tegen de achterkant van een Mitsubishi Pajero op de middelste baan van de Chaloem Maha Nakhon Expressway.  Door de botsing kantelde de Pajero voordat hij werd aangereden door een tegenligger op de rechterbaan.  Bij het ongeval raakten zes mensen gewond in de Pajero, waaronder een vierjarig kind, en twee brandweerlieden in het andere voertuig.  

Na de aanrijding stapte Khun Suthat uit zijn Bentley, rende de snelweg af en belde een taxi om de plaats delict te ontvluchten, aldus een team van eerstehulpverleners.

Volgens een van hen maakte Khun Suthat een dronken indruk.  Hij weigerde echter een ademanalysetest en zei dat hij pijn op de borst had door de opgeblazen airbag op het moment van het ongeval.  Hij stemde in plaats daarvan in met een bloedtest.  Uit het bloedonderzoek bleek een alcoholgehalte van 10,73 milligram, ruim onder de wettelijke grens van 50 mg.  Volgens de politie werd het bloedonderzoek binnen een uur na het incident afgenomen, maar volgens andere bronnen was er een vertraging van vier uur.

De politie die de zaak behandelt, is bekritiseerd omdat ze de bestuurder bevoordeelt vanwege zijn rijkdom en connecties.  Khun Suthat is directielid van verschillende bedrijven en een bekende politieke activist.  Hij is een broer van Manoon Siwapiromrat, leider van de New Economics Party.  

Generaal Damrongsak zei dat de MPB een panel had opgezet om de agenten te ondervragen die er niet in slaagden onmiddellijk na het ongeval een blaastest op de bestuurder uit te voeren.  Tijdens zijn tijd als plv. korpschef van de landelijke politie had hij al opdracht gegeven om direct na een ongeval een blaastest af te nemen.  Als een gewonde bestuurder geen blaastest kan uitvoeren, moet de politie de bestuurder meenemen voor een bloedonderzoek.  Elke bestuurder die weigert, wordt als dronken beschouwd.

Er zullen disciplinaire maatregelen worden genomen tegen agenten als uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat zij onzorgvuldig hebben gehandeld op de plaats van het ongeval.  Het panel zal de zaak bekijken alvorens te beslissen of er strafrechtelijke stappen worden ondernomen, zei politie-generaal Damrongsak.  De leidinggevende van de betrokken officieren die de zaak behandelen, moet verantwoordelijk worden gehouden, zei hij, eraan toevoegend dat hij geen enkele officier zou helpen om zijn straf te ontlopen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Wochenblitz.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!