LET OP! De hoofdstad van Thailand krijgt de komende week te maken met een  sterke pm2 5 fijnstofvervuiling 

THAILAND:- Grote delen van Bangkok zullen op morgen en overmorgen getroffen worden door ernstige PM2.5 fijnstof-vervuiling vanwege het gebrek aan wind en een optimale luchtstroom.

De milieudienst van Bangkok liet weten dat het gebrek aan wind en bries in Bangkok ervoor zorgt dat de vervuiling in de stad blijft hangen.

De gebieden die naar verwachting hoge PM2.5-niveaus zullen hebben, zijn het centrum van Bangkok en de noordelijke en zuidelijke delen van Thon Buri in het westen van de stad, waarschuwde de dienst.

PM2.5 zijn fijne stofdeeltjes met een diameter kleiner dan 2,5 micron die gevaarlijk kunnen zijn voor mensen met long- en ademhalingsproblemen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) mag de jaarlijkse gemiddelde concentratie van PM2,5 niet hoger zijn dan 5 microgram per kubieke meter lucht (μg/​m3).

Volgens het luchtkwaliteitsinformatiecentrum van de BMA lagen de waardes in Bangkok gisteren rond de 24,8 μg/​m3.

Het BMA verwacht dat de weersomstandigheden in de stad tussen 18 en 20 januari zullen verbeteren, aangezien de luchtstroom wordt gestimuleerd door noordoostelijke winden.

Ondertussen verklaarde een woordvoerder van het Thais meteorologisch instituut dat de zwakke wind in Bangkok tijdens de komende dagen niet optimaal zal zijn voor het luchtvervuiling probleem van de stad, aangezien de fijn stof ’s ochtends een smogwolk zal vormen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thaise media 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!