Twee Oekraïners op Phuket gearresteerd voor misdrijven in VS, uitlevering op stapel 

PHUKET:- In deze provincie zijn twee mannen gearresteerd die arbeidsbemiddelingsbureaus in de Verenigde Staten runden en daar worden beschuldigd van samenzwering bij de opvang van illegale migranten, het witwassen van geld en daarmee verband houdende belastingfraude.

De arrestaties werden gisteren gezamenlijk aangekondigd door de commissaris van het Centraal Onderzoeksbureau (CIB), Pol Lt. Gen. Jirabhop Bhuridej, de chef van de Crime Suppression Division (CSD), Pol Maj Montri Khetkhan, en Eric McLoughlin, de regionale attaché van de US Homeland Security Investigations (HSI).

De twee mannen zijn Oleksandr Yurchyk, 37, en Oleg Olynyk, 39, beide zijn Oekraïense staatsburgers.

De verdachten werden gezocht met arrestatiebevelen in de VS voor samenzwering bij het bieden van onderdak aan illegale migranten, het witwassen van geld en belastingontduiking, zei generaal-majoor Jirabhop.

De HSI had de CIB om medewerking gevraagd bij het opsporen en vasthouden van de twee mannen, die naar Thailand waren gevlucht na het plegen van de vermeende misdrijven tussen 2007 en 2021,

Ze hadden arbeidsbemiddelingsbureaus in Florida en zouden honderden illegale arbeidsmigranten op banen in hotels, bars, restaurants en andere plaatsen hebben geplaatst.  Ze zouden illegaal het equivalent van ongeveer 2,25 miljard baht hebben verdiend en naar verluidt Amerikaanse belastingen hebben ontdoken ter waarde van 337 miljoen baht, zei de CIB-chef.

Het politieonderzoek leidde op 19 april tot de arrestatie van de twee verdachten in een villa in de provincie Phuket. De twee mannen werden verhoord met behulp van een tolk.  Ze zouden hebben toegegeven dat zij de mensen waren die in de Amerikaanse arrestatiebevelen werden genoemd en zeiden dat ze de zaak voor de rechtbank zouden aanvechten.

Amerikaanse autoriteiten zullen hun uitlevering vragen om terecht te staan ​​in Amerika.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!