Het CCSA in Thailand overweegt morgen om de Covid19 reisbeperkingen verder te versoepelen

BANGKOK:-  Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA zal morgen overwegen om de Test & Go-maatregelen verder te versoepelen en alle controleposten aan de landgrenzen te heropenen, en zijn van plan om de Covid zones weg te strepen.

De vergadering van de CCSA voor morgen werd bevestigd door de secretaris-generaal van de Nationale Veiligheidsraad, Supoj Malaniyom, in zijn hoedanigheid van directeur van de operatieafdeling van de CCSA.

Khun Supoj sprak met verslaggevers voordat hij de vergadering van zijn divisie bijwoonde om voorbereidingen te treffen voor de CCSA-vergadering. Supoj zei dat de CCSA het voorstel van de premier zou overwegen om het voor buitenlanders gemakkelijker te maken om het land binnen te komen.

Wat betreft niet-gevaccineerde mensen, de CCSA kan het aantal quarantainedagen verminderen om het reizigers gemakkelijker te maken, zei hij.

 “Als ze bijvoorbeeld kunnen bewijzen dat ze zichzelf voor vertrek in quarantaine hebben geplaatst, wordt het aantal quarantainedagen bij aankomst verminderd”, zei Supoj.

Hij zei dat de CCSA ook de Test & Go-maatregelen zou versoepelen, zodat buitenlandse toeristen en Thais die uit het buitenland terugkeren, het land met veel meer gemak kunnen binnenkomen.

Hij voegde eraan toe dat de Covid-test op buitenlandse aankomsten kan veranderen van dure RT-PCR-tests naar veel goedkopere snelle antigeentests, zoals voorgesteld door de toeristische sector.

“De CCSA stopt misschien zelfs met het testen van gevaccineerde mensen, maar dit zal vrijdag worden overwogen”, voegde Supoj eraan toe.

Het hoofd van de CCSA-operatie zei dat de Test & Go-regeling en het Thailand Plus-registratiesysteem voorlopig niet kunnen worden afgeschaft, maar mogelijk worden aangepast volgens het huidige systeem.

“De Thailand Pass-registratie kan worden aangepast op basis van de veiligheidssituatie tot het niveau dat we kunnen accepteren, terwijl het voor toeristen het meest geschikt is”, zei Supoj.

Hij zei dat als de CCSA de nieuwe versoepelde maatregelen goedkeurt, ze op 1 mei van kracht zullen worden, tenzij er ongunstige situaties zijn die de CCSA ertoe aanzetten de implementatie uit te stellen.

Supoj zei dat de maatregelen kunnen worden versoepeld voor zowel lucht- als landreizen.

“Voor reizen over land zullen we proberen alle grenscontroleposten in het hele land te openen en het ministerie van Binnenlandse Zaken zal dit afhandelen.  Ook dit plan komt vrijdag aan de orde en alle betrokken instanties bespreken maatregelen voor de heropening.  De maatregelen zullen vergelijkbaar zijn met de regels voor vliegreizen, maar er zullen er minder zijn’, zei Supoj.

Hij voegde eraan toe dat naar verwachting de CCSA de Covid-zonering van het land zal aanpassen door de oranje of Covid-controlezones te verbeteren, omdat de situatie in de provincies is verbeterd met medewerking van de mensen en bedrijven.

Hij zei dat de CCSA ook maatregelen zou bespreken om scholen in staat te stellen het onderwijs op locatie weer op volle capaciteit te hervatten.

“Maar de CCSA zal eerst veiligheidsmaatregelen voor de scholen moeten overwegen”, zei Supoj.

Het hoofd van de operatie zei dat de CCSA de noodzaak voor mensen om maskers te dragen in openbare ruimtes nog steeds ziet als een effectief hulpmiddel om te voorkomen dat het virus zich verspreidt.  Hij gaf commentaar op de campagnethema’s van sommige gouverneurskandidaten van Bangkok dat ze zouden aandringen op Bangkok als een pilootstad waar mensen kunnen terugkeren naar het normale leven zonder maskers te hoeven dragen.

Hij voegde eraan toe dat ambtenaren hebben geprobeerd enkele buitenlandse toeristen eraan te herinneren, die weigerden gezichtsmaskers te dragen op openbare plaatsen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!