Thaise toeristenexploitanten eisen duidelijker uitleg over controversiële toeristenbelasting

THAILAND:- De toeristenbelasting van 300 baht, die is uitgesteld van juni naar september, krijgt kritiek van Thaise touroperators over de duidelijkheid ervan. 

Het ministerie van Toerisme en Sport heeft het opleggen van de heffing op buitenlandse aankomsten per vliegtuig uitgesteld, redenerend dat luchtvaartmaatschappijen geen onderscheid kunnen maken tussen buitenlandse toeristen, Thais en expats. 

De vertraging is ontstaan ​​doordat luchtvaartmaatschappijen hebben aangevoerd dat de regels gelijkelijk moeten worden toegepast op alle passagiers, maar het Ministerie van Toerisme wil niet dat de toeristenbelasting van toepassing is op bepaalde soorten expats en Thaise staatsburgers.

Ondertussen stond khun Bhummikitti Ruktaengam, adviserend voorzitter van de toeristenvereniging Phuket, erop dat het uitstel van de heffing ook zou worden toegepast op land- en zee-aankomsten voor consistentie.

Hij adviseerde het ministerie van Toerisme om een ​​nieuwe organisatie op te richten die zich specifiek bezighoudt met de inning van toeslagen voor alle buitenlandse aankomsten, ongeacht het vervoermiddel, in plaats van de luchtvaartmaatschappijen hiermee te belasten.

Khun Bhummikitti sprak echter zijn steun uit voor de nieuwe vergoeding en verklaarde dat deze zou bijdragen aan de ontwikkeling van toeristische bestemmingen en gemeenschappen in Thailand, en ook de medische kosten zou dekken voor bepaalde buitenlandse toeristen in openbare ziekenhuizen, die meer dan 10 miljoen baht bedroegen. jaarlijks.

Hij wees er ook op dat de vergoeding van invloed kan zijn op grensoverschrijdende bezoekers, zoals Maleisische toeristen in de provincie Songkhla, die maandelijks regelmatig naar Thailand reizen voor een weekendje weg.

Khun Marisa Sukosol Nunbhakdi, president van de Thaise hotel associate, zei dat de vertraging bij het invoeren van de toeslag toeristen enige verlichting zou bieden te midden van stijgende reiskosten.

Ze was het echter niet eens met enkele suggesties dat hotels zouden moeten helpen bij het innen van toeslagen, omdat Thailand nog steeds tal van niet-geregistreerde hotels heeft waarvan de exploitanten zich mogelijk niet aan dezelfde regels houden voor hun gasten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise Media

2 gedachten aan “Thaise toeristenexploitanten eisen duidelijker uitleg over controversiële toeristenbelasting”

  1. Vroeger betaalden we toch ook een belasting of taksen dat je in cahs moest betalen ? En kwam later toch bij je vliegticket kwam ?

    1. Ja, die 500 baht cash kwam kwam later bij het vliegticket.
      Maar nu willen enkele hotemetoten nog een extra kers op de taart.
      Medische kosten dekken blablabla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!