Lin Hui, de beroemde reuzenpanda van Thailand,  in de dierentuin van Chiang Mai overleden 

CHIANG MAI:- Lin Hui, de beroemde reuzenpanda van Thailand, is helaas gistermorgen 19 april, in de dierentuin van Chiang Mai overleden, zo heeft de directeur van de dierentuin bevestigd. De beroemde vrouwelijke panda is net een paar maanden geleden 21 jaar oud geworden.

Haar doodsoorzaak wacht nog op definitieve opheldering door de dierentuinbeambten, hoewel rapporten zeiden dat de panda gisteren ziek werd en abnormale symptomen vertoonde.

Lin Hui werd samen met haar partner, Xuang Xuang, in oktober 2003 vanuit China uitgeleend aan de dierentuin van Chiang Mai. Ze waren geliefd bij het hele land, aangezien meer dan 8 miljoen bezoekers langs de beroemde dierentuin waren gekomen om de schattigheid van het paar te bewonderen.

Lin Hui en Xuang Xuang zijn in mei 2009 in de dierentuin bevallen van een dochter genaamd Lin Bing. Ze was de eerste reuzenpanda die ooit in Thailand werd geboren en een van de weinige die in gevangenschap buiten China werd geboren. Lin Bing werd echter op tweejarige leeftijd teruggestuurd naar China.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!