Het voor vandaag aangekondigde 420 wietfeestplan wakkert woede in Thailand aan

BANGKOK:- Het verzet tegen een evenement voor het roken van cannabis dat voor vandaag gepland staat aan de Khao San Road in Bangkok groeit, aangezien de datum, 20 april, samenvalt met de “420”-viering van de cannabiscultuur over de hele wereld.  

Professor Phiphat Nonthnathorn, voorzitter van de vereniging van onderzoekers Thailand, het ART, en Prasitchai Nunual, een activist van een groep die zichzelf Writing Thailand’s Cannabis Future noemt, deelden hun bezorgdheid dat het evenement de verkeerde boodschap zou kunnen afgeven over marihuana, en dat is wat zou kunnen leiden tot nog meer verzet tegen de recente herclassificatie van het medicijn.

Professor Phiphat drong er bij de organisator van het evenement, genaamd “Khaosan420”, op aan om de beslissing te heroverwegen, vooral gezien het feit dat de kwestie van het legaliseren van cannabis in Thailand tot verhitte discussies heeft geleid en de vrees heeft doen rijzen dat de plant misbruikt zou kunnen worden voor recreatieve doeleinden.  Met sommige partijen die campagne voeren om cannabis opnieuw als een verdovend middel te classificeren, zou een dergelijke gebeurtenis hen kunnen helpen meer publieke steun te krijgen in het licht van de waarschijnlijke weerslag, zei Assoc.

Onderzoeksinstellingen en organisaties die aan medicinale cannabis werken, zouden er ook onder kunnen lijden, voegde hij eraan toe.  “Het evenement moet laten zien hoe belangrijk cannabis voor de mensheid kan zijn, en niet iets dat het belang ervan zou kunnen ondermijnen door het publiek te laten zien dat de voordelen van cannabis allemaal te maken hebben met het zich overgeven aan wiet,” merkte hij op.

 “Jonge mensen die pro-cannabis zijn, zouden met iets nieuws en beters moeten komen dan het oude negatieve beeld van cannabisrokers in stand te houden”, zei Prasitchai.  Het roken van cannabis in het openbaar is een misdrijf dat verboden is onder Sectie 74 van de Wet op de Volksgezondheid, zei Supachai Jaisamut, griffier van de Bhumjaithai-partij, die de legalisering van cannabis voor medische en gezondheidsdoeleinden ondersteunt.

De wet kent een gevangenisstraf van maximaal een maand en/of een boete van maximaal 2.000 baht voor stoners die openbare overlast veroorzaken.  “We zullen niet toestaan ​​dat ze hier op Khao San Road een evenement houden om wiet te roken, omdat we het niet eens zijn met mensen die vrij roken in het openbaar”, aldus khun Sanga Ruangwattanakul, voorzitter van de ondernemersvereniging Khao San.

Hij sprak zijn vermoeden uit dat de straatnaam alleen werd gebruikt om het evenement te promoten, aangezien hij had gehoord dat het door een onbekende organisator op Ram Buttri Road zou worden gehouden.  De politie zei dat er geen vergunningen waren verkregen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Wochenblitz.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!