Thaise monniken organiseren begrafenis voor vogelverschrikker “Covid” om de ziekte uit te bannen

SUPHANBURI:- Zoals het nu in Thailand met de Covid19 situatie is gesteld is alles het proberen waard om de ziekte uit te bannen.

Deze week hebben monniken in de centraal gelegen provincie Suphan Buri een begrafenis georganiseerd voor een vogelverschrikker, die “Khun Covid Omicron” genoemd werd. De Thaise lokale bevolking gelooft dat deze ceremonie het kwaad zou kunnen afweren, in iedergeval Covid-19.

De bewoners in deze provincie zijn bang en bezorgd over de verspreiding van het Covid19 virus in hun gemeenschap en waren bereid om op alle mogelijke manieren te proberen de ziekte weg te jagen.  Afgezien van het dragen van een mondkapjes en het laten vaccineren, besloten deze monniken en de lokale bevolking in de provincie Suphan Buri een begrafenis te organiseren voor de Covid-vogelverschrikker, in de veronderstelling (hopelijk) dat de ziekte voor altijd uit hun leven zou verdwijnen.

In de Uthum Phararam-tempel of de Pai Kaek-tempel maakten monniken en de lokale bevolking een stro-vogelverschrikker, kleedden ze hem aan en hernoemden ze ‘het’ als een 2-jarige genaamd Covid Omicron.  De leeftijd staat voor de tijd dat de pandemie begon, en de ‘geboortedatum’ was december 2019, toen de pandemie begon.  De begrafenis van de strovogelverschrikker vond plaats volgens Thaise rituelen.  Het ‘lichaam’ lag in een kist en er waren monniken die ervoor baden.

Uiteindelijk werd de kist in de oven geduwd en verbrand.  Het stro brandde natuurlijk als een tierelier.

Volgens het traditionele geloof zou de ceremonie helpen om boze geesten of pech te verdrijven.  U zult begrijpen dat uw nieuwsbeer de nieuwsberichten uit Suphan Buri minutieus uitpluist om te ontdekken of deze Voodoo praktijken soelaas zullen bieden.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Channel 7
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Channel 7

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!