Thaise Minister van volksgezondheid, khun Anutin bevestigde geen wettelijke verplichting bestaat voor mensen om mondkapjes te dragen

BANGKOK:- De minister van Volksgezondheid van Thailand bevestigde dat er geen wetten in Thailand bestaan die mensen dwingt om mondkapjes te dragen, maar hij zocht wel de medewerking van alle partijen, inclusief die van Thaise burgers en buitenlandse toeristen, om de verspreiding van de Covid19 virus te voorkomen.

Dit met betrekking tot waarschuwing van gisteren door het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA,  dat mensen een boete krijgen voor het niet dragen van een gezichtsmasker, zo verklaarde vice-premier en minister van Volksgezondheid, khun Anutin Charnvirakul.

De minister gaf aan dat de suggestie van het CCSA als het meest effectieve preventieprotocol gezien moet worden, maar eerst door alle partijen moet worden geëvalueerd en benadrukt dat handhaving niet nodig is als iedereen meewerkt aan het naleven van de preventiemaatregelen.  

Hij maakt zich onderwijl wel zorgen over sommige internationale toeristen die in Thailand geen mondkapjes dragen en verklaarde dat zijn ministerie dit probleem met het CCSA zal bespreken.  Hij begrijpt dat de praktijk misschien niet in andere landen wordt gebruikt, maar hij moedigt hen aan om te voldoen aan de nationale gezondheidsvoorschriften.

Op de vraag of er strengere maatregelen zouden worden genomen als het aantal besmettingen de 10.000 zou bereiken, antwoordde de minister van Volksgezondheid dat de situatie nog steeds binnen de epidemiologische scenario’s van het departement van ziektecontrole valt, en dat het aantal ernstige gevallen niet toeneemt en dat meer mensen worden gevaccineerd, en dat er geen aanpassingen zullen worden gedaan.  gemaakt in deze tijd.  

Desalniettemin vroeg hij alle partijen om voorzichtig te zijn en samen te werken om de Covid-19-pandemie te voorkomen en in te dammen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!