Snuffelhonden bij de grens van Thailand en Laos ingezet om smokkel van varkensvlees te voorkomen

UBON RATCHATHANI:-  Ambtenaren van de Thaise douane- en vee-ontwikkeling’s departementen hebben onlangs getrainde speurhonden ingezet bij de Chong Mek-grenscontrolepost in het Sirindhorn-district van de noordoostelijke provincie Ubon Ratchathani, om alle vrachtauto’s die uit de Laos afkomstig zijn te controleren om smokkel te voorkomen, met name van varkensvlees, dit te midden van de huidige hoge-prijzenvorming en aanhoudende varkensuitbraak.

De departementen lieten echter weten dat er tot nu toe geen gesmokkeld varkensvlees is gevonden, eraan toevoegend dat het smokkelen van vlees uit de Laotiaanse PDR een uitdaging zou zijn omdat het land zeer weinig grote gekoelde vrachtwagens heeft.

Ondertussen onderzoeken functionarissen van het district Warin Chamrap de bron van ongeveer 300 kg varkensvlees, dat gisteren werd gevonden op een vuilnisbelt in de buurt van de Moon Rivier.

Aanvankelijk vermoedden ze dat het varkensvlees daar door door een varkensvleeshandelaar gedumpt zou zijn, die mogelijk een buitensporige hoeveelheid vlees in zijn koelcel had gehamsterd, om de sancties van de autoriteiten van de afdeling Livestock Development te omzeilen.

Het achtergelaten varkensvlees werd later begraven om de mogelijke verspreiding van ziekten te voorkomen.

Wat betreft de 24 ton gesmokkeld varkensvlees die eind vorige maand in de provincie Mukdahan in beslag werd genomen, is het nog steeds niet bekend of het varkensvlees besmet was, hoewel het al door Thaise functionarissen is vernietigd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!