Dit is waarom het geboortecijfer in Thailand daalt!

BANGKOK:- Volgens een recentelijk onderzoek hebben verschillende economische onzekerheden en de hoge kosten ervoor gezorgd dat veel echtparen de gedachte aan het opvoeden van een kind hebben opgegeven.

Volgens de onderzoeksresultaten die deze week door iPrice Group, een toonaangevend onderzoeksbureau in de Aziatische -regio heeft vrijgegeven, zouden ouders minstens 33.000 baht nodig hebben om een ​​kind op te voeden.

Volgens het Thaise Bureau voor registratieadministratie hebben veel mensen hun plannen om een ​​kind op te voeden opgegeven vanwege verschillende onzekerheden tijdens de Covid19 crisis, zoals werkloos zijn, faillissement van het bedrijf en hoge kosten van het levensonderhoud.

Ondertussen onthulde het ministerie van Binnenlandse Zaken van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat het geboortecijfer van het land aanzienlijk was gedaald, vergelijkbaar met die van de Filippijnen en Vietnam.

Het geboortecijfer tussen 2017 en 2021 was als volgt:

  • 544.570 mensen werden geboren in 2021, een daling van 7,28 procent op jaarbasis.
  • 587.368 mensen werden geboren in 2020, een daling van 4,98 procent op jaarbasis.
  • 618.193 mensen werden geboren in 2019, een daling van 7,22 procent op jaarbasis.
  • In 2018 werden 666.357 mensen geboren, een daling van 5,17 procent op jaarbasis.
  • In 2017 werden 702.755 mensen geboren, een daling van 0,18 procent op jaarbasis.

Het onderzoek van iPrice Group naar het gedrag van ouders in zes landen — Maleisië, Singapore, Indonesië, Vietnam, de Filippijnen en Thailand — van 1-31 oktober gaf aan dat de prijs van een autostoeltje, kinderwagen, speelgoed, wieg, enz. rond de 38.000 baht ligt, hetgeen voor hun niet op te brengen.

Ondertussen moeten ouders wekelijks luiers, doekjes en melkpoeder kopen ter waarde van ongeveer 1.000 baht.  Dit is exclusief medische kosten en andere gebruiksvoorwerpen in geval van nood.

Met het minimumloon dat in Thailand ligt rond de 9.000-10.000 baht, zouden ze drie maanden salaris moeten sparen om één kind op te voeden.  De zaak is vergelijkbaar met Vietnamese en Filippijnse mensen, waar het minimumloon respectievelijk US $ 185 (6.000 baht) en US $ 314 (10.440 baht) is.

Uit het onderzoek bleek voorts dat ouders aandacht besteedden aan het online kopen van speelgoed en kinderbureaus om de stress van kinderen te verlichten te midden van het nieuwe normaal.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!