Thaise kweker verkoopt zeldzame potplant voor 45.000 euro: “Een koopje”

~BOOMPJE GROOT, PLANTERTJE DOOD~
(Sommige dingen hebben effecten die je niet kunt voorzien)

NONTHABURI:- Een plantenkweker verkocht in Thailand een zeldzame Philodendron billietiae voor 1,7 miljoen baht (45.000 Euro).  

De eigenaar, Khun Sorasak kweekte de plant al vijf jaar totdat hij ongewoon proportionele bladeren, takken en stengels ontwikkelde op zijn erf in de provincie Nonthaburi.  De natuurliefhebber heeft de plant aanvankelijk geveild, maar de prijs was lager dan hij had verwacht, dus zette hij hem op een online platform om meer kopers te vinden.  

Nadat de foto’s waren geplaatst kreeg hij al snel een bericht van een plantenverzamelaar die onder de indruk was van de prachtige bladeren en stengels op de Philodendron.  Sorasak zei dat hij een prijs van 1,7 miljoen Baht overeenkwamen en hij de koper 35.000 baht korting gaf voordat de verkoop op 26 april plaatsvond. 

Hij zei: ‘Om eerlijk te zijn, het is niet te duur.  Ik zou zeggen dat het een goede prijs was, omdat de waarde van de plant in de toekomst zou kunnen stijgen.  ‘De plantenverzamelaar had niet eens onderhandeld over de prijs, want de vijfjarige plant heeft proportionele bladeren, takken en stengel.  ‘In het bedrijf geldt: hoe meer bladeren het heeft, hoe duurder het wordt.  

Mijn plant heeft een zeldzame vorm, dus 1,7 miljoen was best goedkoop.  ‘Het heeft 34 bladeren.  Daarom kostte één blad ongeveer 50.000 baht, maar de prijs kon zelfs oplopen tot 100.000 baht per blad. ’De plant Philodendron billietiae komt oorspronkelijk uit Brazilië, Guyana en Frans-Guyana, dat vooral bekend staat om zijn golvende geribbelde bladranden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Newsflare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!