Bangkok staat op de eerste plaats in Azië voor digitale nomaden

~MEN MOET ZICH KROMMEN, WIL MEN DOOR DE WERELD KOMMEN~
(Je moet moeite doen om iets te bereiken)

BANGKOK:- Volgens een onderzoek van Resume, één in Nederland gevestigde aanbieder van online cv’s, is Bangkok de populairste stad in Azië voor digitale nomaden.  De Thaise hoofdstad staat op de vierde plaats in de wereld dankzij betaalbaar internet en kosten van levensonderhoud.  

Digitale nomaden worden gedefinieerd als mensen die overal met laptops kunnen werken aan telecommunicatietechnologieën – vaak in coffeeshops, co-working spaces en openbare bibliotheken.  De plaatsen daarvoor zijn: Bangkok, Vancouver, New York City en Londen.  

De rangorde werd bepaald door geolocatiegegevens van bijna 90.000 Instagram-berichten met de tag #digitalnomad en een index van de kosten van levensonderhoud te analyseren.  

Volgens Rolf Bax, contentspecialist bij Resume.io, past de Thaise hoofdstad perfect bij de nomadische levensstijl;  met betaalbare kosten voor levensonderhoud, gemakkelijk transport en warm weer.  Thailand moet de kans grijpen door zijn aantrekkingskracht voor digitale nomaden te vergroten, bijvoorbeeld door meer co-workingruimtes, kortetermijnaccommodatie-opties voor externe werknemers en een online hub als gids voor digitale nomaden te openen. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Patipat Janthong
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!