Thaise koning Maha Vajiralongkorn keert terug naar Duitsland, met entourage van 250 mensen en 30 poedels

CHINA:- Volgens een artikel in de South China Morning Post is Koning Maha Vajiralongkorn van Thailand teruggekeerd naar Duitsland – samen met 30 poedels – na meer dan een jaar weg te zijn geweest van zijn huis in de Beierse Alpen, volgens berichten in de Duitse media.

De krant schreef dat de koning op maandag (8 november) in München was aangekomen en dat een entourage van 250 leden de hele vierde verdieping van het luchthavenhotel voor 11 dagen had geboekt.

Bezoekers aan Duitsland uit gebieden die het als “hoog risico” beschouwt, zoals Thailand, worden onderworpen aan een quarantaine van ten minste vijf dagen, tenzij ze kunnen aantonen dat ze volledig zijn gevaccineerd of hersteld zijn van Covid-19-infecties.

De foto die Bild publiceerde, toonde een oudere man die op de monarch leek met een masker en begeleid door een jongere vrouw die een soortgelijk trainingspak droeg waarvan de krant zei dat het een bewaker was.

 “Plots kwamen de directeur van het hotel en de veiligheidsdienst van de koning naar me toe en eisten dat ik de foto’s zou verwijderen”, zei Bild-verslaggever Karl Keim.  Hij zei dat hij toen de politie belde om bescherming te vragen tegen hun eisen, die niet in overeenstemming waren met de Duitse persvrijheidsregels.  ‘De veiligheidsdienst van de koning zou me niet uit het oog verliezen.  Dus de politie vergezelde me naar mijn auto.”

De telg van een van ’s werelds meest bevoorrechte families heeft sinds ongeveer 2007 veel tijd doorgebracht in de Zuid-Duitse deelstaat Beieren, koning Vajiralongkorn is de enige zoon van koning Bhumibol Adulyadej, die 70 jaar regeerde.

Koning Vajiralongkorn zou in 2016 een villa hebben gekocht in de buurt van het Starnbergmeer in de stad Tutzing. De vorst verliet Duitsland in oktober 2020 om de vierde verjaardag van de dood van zijn vader te vieren en had sindsdien Thailand niet verlaten.  Eerdere bezoeken aan huis vanuit Duitsland duurden meestal minder dan 24 uur.

Duitse kranten hebben gemeld dat Vajiralongkorn tijd heeft doorgebracht in zijn villa in Tutzing en in een viersterrenhotel in de Alpen in Garmisch-Partenkirchen, een beroemd Zuid-Duits kuuroord nabij de Oostenrijkse grens waar de Olympische Winterspelen van 1936 plaatsvonden.  Er wordt gezegd dat hij een fervent skiër en fietser is.

“Hij is terug en voelt zich thuis bij zijn poedels in zijn favoriete koninkrijk Beieren”, schreef Bild, eraan toevoegend dat hij 30 poedels uit Thailand had meegenomen.

Voordat hij vorig jaar terugkeerde naar Thailand, kreeg de Duitse regering te maken met vragen in het parlement over de juridische status van de koning in Beieren.

Dat had een jaar geleden veel media-aandacht getrokken, met name de vragen of hij vanuit Duitsland de autoriteiten aanstuurde tegen pro-democratische protesten in Thailand en of hij Beieren en Tutzing successie- en onroerendgoedbelasting verschuldigd was.

De Minister van Buitenlandse Zaken, Herr Heiko Maas zei dat Duitsland er niet voor zal staan ​​dat de koning beslissingen neemt die Thailand beïnvloeden vanaf Duits grondgebied.

Over de komst van koning Vajiralongkorn naar Duitsland is niet zoveel gesproken, mede door de geheimhouding rond de reis.  Na de uitspraak van de rechtbank werd het nog meer gedempt.

Hoe lang de koning van plan is in Duitsland te blijven, is niet duidelijk.  Sommige waarnemers hebben gesuggereerd dat de reis van korte duur zou kunnen zijn, aangezien de jaarlijkse ceremonie voor het wisselen van seizoenskostuums voor de Smaragdgroene Boeddha, die eeuwenlang door de Thaise monarch wordt uitgevoerd, opdoemt.  Vorig jaar was het in november.

Terug in Duitsland heeft de terugkeer van de Thaise koning niet zoveel aandacht getrokken als de media van het land gericht waren op de toenemende Covid-19-infecties en op de voortdurende inspanningen van een nieuwe regering om de coalitieonderhandelingen begin december af te ronden.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Erik Kirschbaum
Bron: South China Morning Post  

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!