De Dasta Thailand beginnen met het schrijven van een nieuwe routekaart om de stad Phetchaburi als de nieuwste ‘creatieve stad’ in Thailand te begeleiden

PHETCHABURI:- Thailand’s Designated Areas for Sustainable Tourism Administration, afgekort het Dasta geheten, is begonnen met het werken aan een vijfjarig stappenplan om de provincie Phetchaburi om te vormen tot een toeristische bestemming nadat het dit jaar was opgenomen in het Unesco Creative Cities Network.

Phetchaburi is de vijfde stad na Phuket, Chiang Mai, Sukhothai en Bangkok die is opgenomen in het Creative Cities Network van de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (Unesco).  Het netwerk omvat 295 steden uit meer dan 90 landen.

“Thailand heeft nu de mogelijkheid om de provincie Phetchaburi onder hoogwaardige toeristen te promoten. De provincie kan een tentoonstellings- of ontmoetingsplaats worden en kan kennis uitwisselen met andere steden in het netwerk. Dit zal ook nieuwe banen creëren en de inkomsten voor de inwoners verhogen”,  Dat heeft Dasta’s directeur Group Capt Atikhun Kongmee onlangs gezegd.

Hij voegde eraan toe dat zijn organisatie werkt aan een routekaart om de provincie Phetchaburi binnen vijf jaar (2022-2027) tot een topbestemming te maken.

“De routekaart omvat het creëren van delicatessen die zich richten op de drie specialiteiten van de provincie, namelijk zout, palmsuiker en limoen”, zei hij.  “Alle sectoren zullen worden aangemoedigd om deel te nemen aan lokale en internationale activiteiten om de provincie te promoten.”

Hij voegde eraan toe dat de kennis die is opgedaan bij de ontwikkeling van Phetchaburi zal worden gebruikt om andere gebieden voor duurzaam toerisme te ontwikkelen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!