Mister Panda in Nijmegen maakte er werk van om de Thaise bevolking in moeilijke tijden bij te staan.

NEDERLAND:- In het Nijmeegse straatleven is de uitspraak “je moet niet nuilen, maar doen” een véél gehoord iets, en dat is waar de Chinese uitbaters van de overbekende Goffertboerderij in Nijmeegse Goffertpark hun eigen draai aan hebben gegeven.

Wij Frank en ik, hebben gedurende 25 jaar de Goffertboerderij van een relatief klein horecabedrijf naar een geweldig partycentrum mogen laten uitgroeien. Één puur Nimweegs etablissement, waar iedereen zich thuis voelde, zodat de Goffertboerderij al snel de naam van “De huiskamer van Nijmegen” toebedeeld kreeg.

Nu een kleine twee jaar geleden hebben Fuxing Kee en zijn vrouw Lisa de exploitatie bedrijf overgenomen, en hebben daar Tapas restaurant “Mister Panda” in gevestigd, na ruim een half jaar flink verbouwd te hebben, heeft de in 1663 gebouwde boerderij een metamorfose ondergaan, die zijn weerga niet kent. 

Nauwelijks een half jaar waren de deuren geopend toen het Covid19 virus van zich liet spreken en decimeerde de inkomsten van het bedrijf, zoals bij veel andere bedrijven. Maar wat absoluut niet decimeerde was het enthousiasme van deze ondernemers, alles, werkelijk van alles werd bedacht om het hoofd boven water te houden. Één moeilijke klus, zeker gezien het feit dat het nog jonge bedrijf géén aanspraak kon maken op steun van de Nederlandse regering omdat het nog géén half jaar bestond. En toch was hun vechtlust gestoeld op “Ik worstel en kom boven”

Naast alle tegenslag, wisten Lisa, Fu Xing Ke en zijn broer Xing Sheng Ke en compagnon Han Lin een geweldige geldinzameling te houden voor de minder bedeelde mensen in Thailand.  De actie werd vorige week beëindigd, afgelopen weekend namen Angelique en Ben Ummels namens de Sarnelli Foundation in noordelijk gelegen Nong Khai de cheque van € 1185,- in ontvangst.  

De Sarnelli Foundation is een stichting die zich inzet voor ontheemde kinderen, kinderen met handicaps, HIV etc etc. Angelique en Ben doen daar geweldig liefdadigheidswerk om deze kinderen een fijn bestaan te geven, waarbij verdraagzaamheid naar elkaar nagestreefd wordt, zodat de kinderen op latere leeftijd meer kans krijgen om iets in het leven te bereiken. De kinderen zijn in “vol-pension” dat wil zeggen dat iedere bijdrage van harte welkom is, om eten, drank en kleren voor de kinderen te kopen.

Ik, als honorair ambassadeur van de Sarnelli Foundation, wil iedereen die met gulle hand aan dit succes heeft bijgedragen, hartelijk danken.  

Alleen samen bereiken wij iets, van wat wij voor ogen hebben, warmte voor de medemens.

Olleke Bolleken in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!