Thais Onderwijsprogramma eindigt in september, 1.964 leerkrachten krijgen te maken met ontslag

~OP DE KEIEN KOMEN~
(Ontslagen worden)

BANGKOK:- Bijna 2000 leraren wiskunde en natuurwetenschappen doen een beroep op het ministerie van Onderwijs om hen te helpen ontslag in september te voorkomen.  De leraren werden in 2018 ingehuurd in het kader van een speciaal project van het Bureau van de Basic Education Commission om de normen voor wiskunde en natuurwetenschappen in Thailand te verbeteren.  Nu kunnen 1.964 leraren met werkloosheid worden geconfronteerd als er geen actie wordt ondernomen. 

De OBEC was van plan om de financiering van dit project te verminderen, waardoor de banen in feite overbodig werden en een paar duizend leraren werkloos bleven.  Na onlangs op de hoogte te zijn gebracht van het plan, dienden deze bijna 2.000 leraren gisteren een petitie in bij de minister van Onderwijs met het verzoek om maatregelen om de komende ontslagen te voorkomen.  De voorzitter van het People’s Sector Network Against Corruption kwam namens hen bijeen en sloot zich bij de indiening van de petitie aan bij de vertegenwoordigers van de docentengroep.

De voorzitter van de PSNAC en de groep leraren voerden aan dat de ontslagen als gevolg van het opheffen van het programma nadelig zouden zijn voor de kwaliteit van het onderwijs dat studenten in Thailand zullen krijgen.  Ze zeiden ook dat veel scholen een gebrek aan beschikbare en gekwalificeerde leraren zouden ervaren.

De leraren vroegen de OBEC ook om de geplande ontslagen voor de leraren eenvoudig te heroverwegen en in te trekken in het licht van de huidige economische crisis veroorzaakt door het Coronavirus.  Ten slotte stelden ze een verlenging van het huidige onderwijsprogramma voor, dus in plaats van een einddatum in september, zou het doorlopen tot september 2023.

De Minister van Onderwijs, Khun Treenuch Thienthong zou naar verluidt de petitie tegen het ontslag van de leraren hebben ontvangen en beloofde de OBEC te verzoeken haar besluit opnieuw te bezoeken en te herzien.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!