Politie arresteert in Noordoost Thailand 4 drugskoeriers met 150 miljoen baht aan methamfetamine pillen in hun bezit

~BIJ NACHT EN ONTIJ WERKEN~
(Wanneer anderen slapen)

NAKHON PHANOM:- Gisteren midden in de nacht werd er bij een arrestatie van 4 vermoedelijke drugskoeriers in Nakhon Phanom voor ongeveer 150 miljoen baht aan methamfetamine pillen in beslag genomen. 

De politie en leger werkten samen om vier mannen van 21 tot 36 jaar oud uit Mukdahan te arresteren.  Nakhon Phanom is een noordoostelijke Thaise provincie die grenst aan Laos, gescheiden door de Mekong rivier.  Gisteren later op de dag werd er op het politiebureau een persconferentie gehouden om de arrestatie en beslagneming bekend te maken.

Twee voertuigen die naar verluidt deel uitmaakten van een drugshandelring, werden in beslag genomen bij de aanhouding en bleken 770.000 pillen methamfetamine te bevatten.  Een Toyota Fortuner was de eerste auto die stopte in That Phanom, met in Bangkok geregistreerde kentekenplaten.  Het was in deze auto dat de politie de meth-pillen vond, opgeslagen in kunstmestzakken.  Twee mannen zaten in de auto en werden in hechtenis genomen.

Een apart team pakte later de andere twee verdachten op in een Toyota Altis met Mukdahan-geregistreerde kentekenplaten.  Die auto fungeerde als uitkijk voor de 2 mannen die bij de andere aanhouding waren gesnapt en was bedoeld om de Fortuner vol meth voor te rijden om te waarschuwen voor aanstaande politiecontroleposten.

De vier verdachten bekende naar verluidt de drugssmokkel en legden uit dat de drugs in langstaartboten over de Mekong-rivier over de grens met Laos naar Thailand was gebracht.

Ze zeiden dat ze in het verleden een paar keer hetzelfde hadden gedaan en soortgelijke drugszendingen hadden afgeleverd in de binnenprovincies van Thailand.  Ze zouden zijn betaald door een Thaise man om de drugs te vervoeren en 100.000 baht ontvangen voor hun smokkel.

De politie is hoogste staat van paraatheid en heeft alleen al in de afgelopen twee maanden ongeveer 5 miljoen methamfetaminepillen in beslag genomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!