Thais museum onthult 1000 jaar oude gestolen door VS teruggegeven kunstschatten

~EIND GOED AL GOED~
(De tegenslagen zijn gauw vergeten als het goed afloopt).

BANGKOK:- Het Nationaal Museum in Bangkok heeft twee 1000 jaar oude kunstschatten onthuld die zijn teruggegeven aan Thailand nadat ze in de jaren zestig waren gestolen en naar het buitenland waren gesmokkeld.  

De oude lateien die uit Thaise tempels waren geplunderd, werden deze week tijdens een ceremonie die was georganiseerd door het Ministerie van Cultuur gezegend.

De lateien, die de hindoegod Vishnu (Phra Narai in het Thais) voorstellen, werden gestolen uit Prasat Khao Lon in Sa Kaeo en Prasat Nong Hong in Buri Ram en waren al tientallen jaren te zien in het Asian Art Museum in San Francisco.

 Ze tonen de invloed van het oude Khmer-koninkrijk, dat zich vanuit Angkor Wat in het huidige Cambodja over de regio verspreidde.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie overhandigde de sierlijk gebeeldhouwde stenen kenmerken aan de Thaise autoriteiten in San Francisco, en de items werden op 28 mei naar Thailand teruggebracht.

De kunstvoorwerpen worden ongeveer drie maanden tentoongesteld in het Nationaal Museum.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Div. Thaise media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!