Het Thaise ONCB gaat de strop rond Thaise drugsbendes met buitenlandse banden aanhalen

~EEN TANDJE BIJZETTEN~
(De strijd opvoeren)

BANGKOK:- Het Office of Narcotics Control (ONCB) heeft de opdracht gekregen om met spoed een onderzoek te starten naar mogelijke banden met de internationale drugshandel nadat in mei een Thaise staatsburger in Seoel was betrapt met een hoeveelheid methamfetamine.

Minister Somsak Thepsuthin van Justitie verklaarde dat hij wil dat ONCB controleert of lokale drugshandelaren die door de politie geobserveerd worden, een hand hebben bij misdaden in het buitenland.

“De ambtenaren moeten het onderzoek versnellen en drugsgerelateerde activa in beslag nemen”, zo waarschuwde hij.

Het Koreaanse  persbureau Yonhap meldde dat een 32-jarige Thaise staatsburger was gearresteerd en aangeklaagd voor het naar verluidt smokkelen van ongeveer 4 kilo methamfetaminepillen naar Zuid-Korea.  De in beslag genomen drugs hebben een straatwaarde van maximaal 13,4 miljard won of 380,6 miljoen baht.

De verdachte zou de drugs, verstopt in zakken met eiwitsupplementen, op 6 mei via een luchtvracht hebben ontvangen in ruil voor een betaling van 200.000 baht, zo meldde Yonhap.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photos stock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Yonhap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!