Hua Hin en Prachuap Khiri Khan maken zich op voor een bomvolle evenementen agenda in april, met Songkran als hoofdklapper

PRACHUAP KHIRI KHAN:- De toeristenautoriteiten in Prachuap Khiri Khan maken zich op voor een drukke maand april.  Met de grote feestdagen in aantocht, moedigt het kantoor van het TAT in Prachuap Khiri Khan gezinnen en toeristen aan om het strand te bezoeken en ervan te genieten.  

Volgens khun Archawan Kongkanat, directeur van het TAT kantoor in Prachuap Khiri Khan, heeft de organisatie een evenementenkalender opgesteld voor heel april.  Het bevat veel opwindende evenementen zoals het Songkran-festival, dat respect betuigt aan heilige dingen tijdens de Thaise nieuwjaarsvieringen, evenals andere activiteiten waar toeristen van kunnen genieten tijdens een bezoek aan de provincie.

Hoogtepunten van het festival zijn het Songkran-festival van de gemeente Hua Hin op 12-13 april op Hua Hin Beach, een Songkran-evenement op 12 april op Dechanuchit Road in Hua Hin (Soi 57), het Samroiyod Songkran-festivaldag 2023 op 12-15 april op Long Lay Market, Sam Roi Yod Beach, Pranburi Paknam Lai Paknam Songkran Seafood Festival op 13-23 april in Paknam Pran District, en Baan Grood Feel Good Songkran Festival op 14-15 april – 15 april op Baan Krut Beach in Bangsaphan district.

Met deze verscheidenheid aan festivals, ceremonies en evenementen zorgt TAT Prachuap Khiri Khan ervoor dat zowel toeristen als de lokale bevolking kunnen genieten van een onvergetelijke ervaring tijdens de lange vakantie van april.  

Naast de Songkran-evenementen worden er in april verschillende andere spannende evenementen gehouden in Prachuap Khiri Khan.  Op 4 april kunnen toeristen getuige zijn van de “Middernachtprocessie van de Heilige Boeddha-relikwie” in de Grootvader-relikwietempel in het Mueang-district.

Het evenement trekt veel boeddhistische gelovigen aan die hun respect willen betuigen aan het heilige relikwie.  Ook kunnen bezoekers tot 16 april genieten van het Hua Hin Food Carnival 2023 in Market Village Hua Hin, met diverse heerlijke lokale gerechten.  De Rode Kruis- en Streekproductenbeurs is tot 9 april ook op het terrein achter de BluPort.  Op 23 april kunnen toeristen op de Tha Lad Kradang-pier in Pran Buri de 12 Oar Boat Race bekijken, een opwindend event dat de vaardigheid en het teamwerk van lokale vissers laat zien.

Al deze evenementen maken de feestdagen in april in Prachuap Khiri Khan nog spannender.  Daarnaast kunnen de toeristen zich ook verheugen op de prachtige decoraties die in de stadskantoren in Hua Hin worden opgehangen.  De decoratie, die honderden lichtjes omvat, wordt midden op Damnoen Kasem Road geplaatst, waardoor ’s avonds een prachtige verlichte sfeer ontstaat.  Dit is perfect voor toeristen die gedenkwaardige foto’s willen maken en op sociale media willen verschijnen.  De kleurrijke en levendige lichten dragen bij aan de feestelijke sfeer van de stad, waardoor het een must-see is voor toeristen die Prachuap Khiri Khan in april bezoeken.

Uiteindelijk werd bekend dat in de periode januari-februari 2023 2.077.426 toeristen de provincie Prachuap Khiri Khan hebben bezocht.  De gemiddelde bezettingsgraad was 77,52% en de omzet bedroeg 7.404,95 miljoen baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Hua Hin Today

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!