Thailand ziet 3,65 miljard dollar uitgegeven en waterfestival komt met verve terug

BANGKOK:- De consumentenuitgaven in Thailand zouden tijdens het komende Thaise Nieuwjaar met 17% kunnen stijgen tot 125 miljard baht (3,65 miljard dollar), het hoogste bedrag in vier jaar, omdat de economie en de toeristische sector op stoom komen, aldus de handelsuniversiteit op dinsdag.

Het bedrag zou het hoogste zijn sinds de 136 miljard baht die in 2019 vóór de pandemie werd uitgegeven, wat suggereert dat de COVID-19 uitbraak was opgelost, vertelde Thanavath Phonvichai, voorzitter van de universiteit, tijdens een briefing.

“Songkran zou dit jaar moeten bruisen door de inhaalvraag,” zei hij, verwijzend naar het festival dat plaatsvindt van 13 tot 15 april. “Er zal meer geld in het economisch systeem zitten,” voegde hij eraan toe.

Politieke bijeenkomsten in de aanloop naar de algemene verkiezingen op 14 mei helpen ook de bedrijfs- en consumentenactiviteiten te stimuleren, zei hij.

Het Zuidoost-Aziatische land schafte eind vorig jaar de COVID-beperkingen af om zijn vitale toeristische sector nieuw leven in te blazen.

Vorig jaar stond Thailand enkele festiviteiten toe, maar verbood het de watergevechten op straat tijdens het festival. In een normaal jaar pakken mensenmassa’s tijdens Songkran de straten in met waterpistolen en emmers in wat wordt omschreven als ’s werelds grootste watergevechten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Reuters.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!