Man in Thailand wint een prijs in de staatsloterij met door ChatGPT gegeven (geluks) nummers

BANGKOK:- Een Thaise man heeft voor veel opschudding gezorgd in de gokgemeenschap nadat hij aankondigde dat hij op 1 april een prijs van 2.000 baht had gewonnen in de Thaise staatsloterij door een reeks getallen te gebruiken die door de AI-chatbot, ChatGPT, waren gegenereerd.

De gelukkige winnaar, Khun Patthawikorn Boonin, deelde zijn succesverhaal op Facebook en beweerde dat hij op 1 april de prijs van 2.000 baht had gewonnen dankzij de nummers van de AI-chatbot, namelijk 57, 27, 29 en 99. Het tweecijferige winnende nummer aangekondigd op  die dag was 99, wat overeenkwam met een van de nummers gegenereerd door ChatGPT. 

Volgens de gelukkige winnaar is “het tijd geworden om tot de robot te bidden!”

Zijn post kreeg al snel aandacht van de Thaise gokgemeenschap, met meer dan 2.700 reacties en 1.200 commentaren.  Terwijl sommigen enthousiast waren over het vooruitzicht om ChatGPT te gebruiken om winnende lotnummers te genereren, waren anderen sceptisch.

Sommige mensen suggereerden dat de nummers slechts een willekeurige set waren die Patthawikorn zelf had uitgekozen en dat hij gewoon geluk had dat een van hen overeenkwam met het resultaat.  Anderen drongen er bij hem op aan om te bewijzen hoe hij ChatGPT had gevraagd om de cijfers te verstrekken.

Khun Patthawikorn gaf een interview met CatDumb, waarin hij uitlegde dat hij ChatGPT meerdere keren eerder naar de winnende nummers van de loterij had gevraagd.

Khun Patthawikorn onthulde dat hij de AI rechtstreeks had gevraagd wat de winnende nummers zouden zijn, maar ChatGPT antwoordde dat het onvoorspelbaar was en een kwestie van geluk.  De chatbot adviseerde hem zelfs om niet langer geobsedeerd te zijn door de loterij en te gaan sporten.  

Khun Patthawikorn gaf echter niet op en probeerde de AI op een andere manier opnieuw te vragen.  Hij voerde hypothetische situaties in samen met de historische statistieken van winnende nummers van de afgelopen tien jaar, en de chatbot gaf hem een ​​rekenformule en getallen.

Experts moeten nog een duidelijke uitleg geven over hoe ChatGPT de winnende nummers kan leveren, maar veel Thaise netizens kijken uit naar de volgende door AI gegenereerde nummers om te zien of het succes van Boonin een toevalstreffer was of dat ChatGPT loterijresultaten kan voorspellen.  

Ongeacht de uitkomst, het verhaal van Patthawikorn heeft de groeiende invloed van AI in het dagelijks leven benadrukt en het potentieel om de manier waarop we verschillende activiteiten benaderen, waaronder gokken, te veranderen.

Wilt u meer te weten komen over ChatGPT, klik dan HIER!

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!