Thailand zet de grenzen open voor de zakenwereld uit India

BANGKOK:- Indiase zakenmensen mogen naar Thailand reizen, maar Indiase toeristen zullen moeten wachten op verdere versoepeling van de maatregelen, dit is wat de toeristische autoriteiten van Thailand, het TAT, vandaag onthulde. Deze  toeristische sector levert meer dan 100 miljard aan inkomsten op, als de pandemische maatregelen tegen eind 2021 zouden worden versoepeld, aangezien er een grote interesse onder Indiase toeristen bestaat om naar het koninkrijk te reizen.

Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, heeft toestemming gegeven voor Indiase zakenmensen die een werkvergunning hebben, in Thailand wonen en familie hebben om het land binnen te komen met een verplichte quarantaine van 14 dagen sinds 25 augustus, nadat het reizen was opgeschort  voor vier maanden. Verder zouden de Indiase toeristen moeten wachten op verdere aankondigingen van de CCSA.

De TAT-kantoren in Mumbai en New Delhi onthulden dat de pandemische situatie in India aan het afnemen was met lagere infectiepercentages, terwijl er meer dan 600 miljoen doses vaccin waren uitgedeeld.

Statistieken in 2019 wezen op een snelle groei van Indiase toeristen naar Thailand vanwege de korte vluchtduur en de vrijstelling van visum bij aankomst.

Thailand had binnen het jaar meer dan 80 miljard Baht aan inkomsten door Indiase toeristen gegenereerd.

De TAT zei ook dat Indiase toeristen een hoge koopkracht hebben, vooral onder de golf-, bruilofts- en millennials-toeristen, en dat er momenteel regelmatig vragen over de binnenkomst en maatregelen bij de TAT  binnen te komen.  

De maatregelen om India in en uit te reizen zijn niet ingewikkeld, terwijl Indiase toeristen minder gevoelig zijn voor de pandemische situatie, aldus de TAT.

Beide TAT-kantoren zullen het vertrouwen van Indiase toeristen volledig helpen opbouwen door informatie te verstrekken om de situatie in Thailand bekend te maken.  Een onderzoek van reisbureaus onder 300 Indiase deelnemers bevestigde dat meer dan 94 procent naar Thailand wil reizen, en het zou minder dan anderhalve maand moeten duren om chartervluchten van grote steden, zoals New Delhi en Mumbai, naar Phuket te regelen tenminste als het sandbox-schema nog bestaat.

De TAT schatte dat als de CCSA de maatregelen tegen het vierde kwartaal, tussen oktober en december, zou versoepelen om het land te openen voor toeristen zonder quarantaine en zes commerciële vluchten vanuit de grote steden van India zou hervatten, Thailand bijna een miljard baht aan inkomsten zou winnen.

Als de opschorting van commerciële vluchten zou worden verlengd, zei de TAT dat het wekelijkse chartervluchten zou regelen vanuit New Delhi en Mumbai, wat bijna 200 miljoen THB aan inkomsten voor het land zou kunnen opleveren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!