De jongste reddingswerker ter wereld is pas twee en woont in Thailand

TRANG:- Het is meer dan een jaar geleden dat een peuter in Trang haar ouders van reddingswerkers begon te helpen bij het verzamelen van lijken en het behandelen van verwondingen.

Het gezin van drie, vader Kitti Amnakmanee, moeder Priyaporn Somsri en de tweejarige dochter Nipada “Nada” Amnakmanee werken voor de reddingsdienst Sawang Phakdee Trang.

Pappa Kitti vertelde dat hij nu drie jaar als reddingswerker werkt en wilde dat zijn vrouw en dochter met hem zouden samenwerken, zodat ze samen konden zijn.  Hij wilde ook zijn kennis en wetenschap met hen delen.

Toen de jonge Nada interesse begon te tonen in het werk, gaf haar vader haar een uniformpje en vroeg haar om haar eigen reddings-ID-nummer.

Het is Nada’s taak om medische apparatuur door te geven aan haar ouders.  Ze lijkt ook onaangedaan door bloed, dode lichamen, gewonde of zieke vreemden of dieren.  Al schrikt ze terug als iemand een selfie met haar wil maken, dragen of met haar wil spelen.

Verder lacht ze altijd als ze haar ouders helpt en blijft ze soms tot 21-22 uur met hen werken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!