7 Feestende monniken geschorst en voorwaardelijke gevangenisstraffen gekregen

CHIANG MAI:- Zeven monniken die zondagavond in een tempel aan het feesten waren, waarvan vier abten, zijn uit het monniksschap gezet en vervolgens beboet en voorwaardelijke gevangenisstraffen gekregen voor het overtreden van de Covid19 maatregelen.

Naar aanleiding van klachten van omwonenden viel de politie een woning voor monniken binnen in Wat Pansao in het district Muang en arresteerde de zeven monniken en een leek.

Ze genoten van een overvloed aan eten, met geroosterd varkensvlees en bier.

Ze werden vervolgens aangeklaagd in de rechtbank van Chiang Mai op beschuldiging van het overtreden van de Disease Control Act en het nooddecreet over Covid-19. Gistermiddag werden de zeven monniken uit de orde gezet door het kloosterhoofd van Chiang Mai, in Wat Upakhut in tambon Chang Khlan, district Muang.

De beklaagden leken verschenen vanmorgen opnieuw voor de rechtbank.

De rechtbank veroordeelde elke beklaagde tot 15 dagen gevangenisstraf, een jaar voorwaardelijk en een boete van 10.000 baht.

Van de zeven verdreven monniken waren er vier abten – in Wat Pansao, in Wat Yang Kuang in tambon Hai Ya, Wat Hua Fai in tambon Chang Khlan en Wat Ban Ping in tambon Si Phum, allemaal uit het hoofddistrict.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Panumet Tanraksa 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!