Thailand zal gezondheidswerkers een mix van chinese en westerse vaccins geven.

~HET VUUR SMEULT ONDER HET AS~
(Er heerst grote ontevredenheid, die wel tot een uitbarsting kan komen)

BANGKOK:- Thailand liet gisteren weten dat gezondheidswerkers die het door Sinovac uit China gemaakte coronavirusvaccin hadden gekregen, ook zouden worden ingeënt met de Oxford-AstraZeneca- of Pfizer-BioNTech-injecties om hen beter te beschermen, aangezien de bezorgdheid over meer overdraagbare varianten ook toeneemt wat betreft de afnemende immuniteit van Sinovac.

Anutin Charnvirakul, de Thaise minister van Volksgezondheid, zei dat mensen die met één dosis Sinovac zijn gevaccineerd, drie tot vier weken later de AstraZeneca-injectie als de tweede dosis moeten krijgen. Degenen die al beide injecties van het Sinovac-vaccin hebben gekregen, zouden “onmiddellijk” een booster-injectie moeten krijgen. ”

“Hierdoor wordt de immuniteit tegen het virus sneller op een hoger niveau gebracht”, zei hij. zei Anutin op een persconferentie.

Thailand is de laatste buitenlandse regering die twijfels uitspreekt over de immuniteit van het Sinovac-vaccin. Indonesië zei vrijdag dat het het Moderna-vaccin als booster zou aanbieden aan gezondheidswerkers die twee doses van de Sinovac-injectie hadden gekregen.

Beide landen worden geconfronteerd met hun ernstigste uitbraken van coronavirus van de pandemie, aangedreven door de zeer besmettelijke Delta-variant die voor het eerst werd ontdekt in India. Thailand meldde zondag een record van 9.418 nieuwe coronavirusinfecties, een dag nadat het een recordaantal van 91 coronavirusgerelateerde sterfgevallen had gemeld. 

De meeste medische hulpverleners in Thailand werden ingeënt met het Sinovac-vaccin nadat het in februari was goedgekeurd, en het AstraZeneca-vaccin kwam pas onlangs beschikbaar. Onderzoeksresultaten hebben aangetoond dat de Sinovac-injectie ten minste 51 procent effectief is in het voorkomen van symptomatische ziekte, boven de drempel die is vastgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie, en zelfs effectiever in het voorkomen van ziekenhuisopname en overlijden.

Maar verschillende landen die tot de eerste ontvangers van het Sinovac-vaccin behoorden, hebben gemeld dat hun gezondheidswerkers ziek zijn geworden door Covid-19, ondanks dat ze volledig zijn gevaccineerd. 

Afgelopen zondag verklaarde het Thaise ministerie van Volksgezondheid dat van de 677.348 medisch personeel die twee doses Sinovac hadden gekregen, er 618 besmet waren geraakt, daarbij verwijzend naar gegevens van april tot juli.

“Doorbraakinfecties” – infecties die zelfs optreden bij personen die volledig zijn gevaccineerd – kunnen met elk vaccin voorkomen. Maar sommigen maken zich vooral zorgen als het gezondheidswerkers overkomt, vooral in een tijd waarin hun ziekenhuizen al onder druk staan.

Op zondag heeft prof. Thiravat Hemachudha, een specialist in klinische, virologische en immunologische studies aan de Chulalongkorn University in Bangkok, zei dat een onderzoek onder mensen die twee doses van het Sinovac-vaccin hadden gekregen, aantoonde dat hun niveau van antilichamen, 70 procent, “nauwelijks werkzaam” was. tegen de Alpha-variant die voor het eerst werd ontdekt in Groot-Brittannië of tegen de Delta-variant.

Professor Thiravat zei dat het absoluut noodzakelijk was dat de Thaise regering eerstelijns medische hulpverleners boost-shots gaf omdat ze een groter risico op infectie liepen. Thailand produceert de AstraZeneca-shots lokaal, het enige land in Zuidoost-Azië dat dit doet. Het heeft geen Pfizer-vaccins bij de hand, maar verwacht deze maand een donatie van 1,5 miljoen doses uit de Verenigde Staten te ontvangen.

Hoewel studies suggereren dat de meeste Covid-19-vaccins effectief zijn tegen de Delta-variant, die volgens de W.H.O. de komende maanden waarschijnlijk de dominante vorm van het virus wereldwijd zal worden, is er minder bekend over het Sinovac-vaccin. Een van China’s beste epidemiologen, Zhong Nanshan, heeft gezegd dat een onderzoek onder 160 mensen die besmet waren met de Delta-variant in de zuidelijke stad Guangzhou, aantoonde dat de Chinese vaccins, ontwikkeld door Sinovac en een ander bedrijf, Sinopharm, voor 69 procent effectief waren in het voorkomen van infectie. onder nauwe contacten, volgens Xinhua, het staatspersbureau. Sinovac heeft geen gegevens verstrekt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: AFP
Content: Redactie 
Bron: nieuwsx.com

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!