Thaise exportzwendel van onrijpe durians en durians van valse oorsprong aan banden gelegd

~APPELS VOOR CITROENEN VERKOPEN~
(Iemand oplichten)

BANGKOK:- De Thaise minister van Landbouw en Coöperaties heeft opdracht gegeven actie te ondernemen tegen gewetenloze importeurs die fruit uit Vietnam als Thaise durians verkopen. 

Minister Chalermchai Sri-on heeft strafrechtelijke en civielrechtelijke maatregelen aangekondigd tegen de zwendel, waaronder de intrekking van de GloablGAP- en GMP-certificaten van de exporteurs die Vietnamese durians verkopen als zijnde afkomstig uit Thailand, en heeft opgeroepen tot actie om de verkopers van onrijpe durians aan te pakken en daarbij ook de nieuwe overtreders te betrekken.

Een task force in Chantaburi heeft opdracht gekregen onmiddellijk arrestaties uit te voeren na de ontdekking van frauduleuze activiteiten van bepaalde handelaren. 

Volgens berichten maken de exporteurs deel uit van een grotere internationale bende die Thaise en Chinese bedrijven omvat. Chinese media die het verhaal volgen, hebben gewezen op het hernieuwde vertrouwen in de handel, na het zien van de snelle actie van het Thaise ministerie van Landbouw.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: AFP
Content: Redactie 
Bron: HLN.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!