Thailand wilt e-sigaretten gaan legaliseren

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Digitale Economie en Samenleving (DES) is van plan om de legalisering van e-sigaretten in het land te herzien en te bevorderen, vertelde de DES-minister Chaiwut Thanakhamanusorn deze week aan de pers.  

Volgens Khun Chaiwut zijn e-sigaretten in 67 landen over de hele wereld legaal en verwees naar studies die zouden aantonen dat elektronische sigaretten minder schadelijk zouden zijn dan gewone sigaretten, en daarom wil hij legalisering in Thailand bevorderen.  

Hij voegde eraan toe dat hij geloofde dat e-sigaretten de gezondheidsrisico’s van rokers zouden kunnen verminderen als ze gelegaliseerd zouden worden.  

Op een persconferentie begin deze week zei hij: “Sommige mensen kunnen gewoon niet stoppen met roken.  Ondanks verschillende niet-roken-campagnes is het aantal rokers in Thailand gestegen tot 10 miljoen.  Daarom zou ik eerst de juridische situatie willen bestuderen (noot van de redactie: over de mogelijkheid om e-sigaretten te legaliseren)”

“ Het hangt ervan af hoe graag we ons willen aanpassen aan de nieuwe dingen die in de wereld gebeuren.  Als Thailand zich niet aanpast, zullen er in de toekomst gevolgen en schade zijn voor het land’, voegde hij eraan toe.  Khun Chaiwut gaf geen tijdschema voor de legalisering van e-sigaretten in Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Diverse Thaise kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!